Blogi on muuttanut: http://sannisunny.blogspot.fi.

perjantai 15. helmikuuta 2013

Sporttiviikon jälkeen vapaa viikonloppu än yy tee NYT!Miniloma alkaa huomenna, kun pääsen yhden yön viettämään kylpylähotellissa parhaan ystävättäreni kanssa. Tulossa on siis hemmottelua ja mitä parhainta nauruterapiaa. Tämän neidon kanssa tulee yhteisiä vuosia täyteen 8, että juttua ja naurua kyllä riittää. 

Huomasin tänään ettei kesällä ostamani uimapuku näytä hyvältä päällä, mutta ei sitä bikineitäkään kehtaa laittaa. Onneksi on ollut niin itsepäinen, ettei ole ihan kaikkea vaatetusta laittanut kiertämään, vaan löytyi aivan tuurilla kaapinperältä uimatoppi ja pökät. Näköjään siis takaraivossa on häämötellyt toive siitä, että joskus vielä pääsisi entisiin mittoihin. On myös aina vaihtoehtona laittaa se kesällä ostama puku ja mennä poreammeeseen istumaan. Siinä on nimittäin sellainen tuplakangas rintojen kohdalla ja poreammeessa tulee sitten pari ylimääräistä ilmarintaa etuvarustukseen. Tämä tuli todistettua viimeksi laivalla, onneksi naurulla siitäkin hienosta tilanteesta selvisi.

Tehtiin miehen kanssa ihan niin romanttisesti eilen, että otettiin Nintendo Wiin mittaukset yhdessä. *vooiiiih*. Tulokset olivat piristävät: olin Wiin mittauksien mukaan normaalipainoinen ja iäksi tuli 25, mikä on 5 vuotta vähemmän mitä oikeasti olen. Taas tuli sellainen parin sekunnin mittainen hymy, kun se puntari näytti ”Ideal” painoa, kun taas tämän laihtumisen tajusi vasta siinä vaiheessa kun todella jotakin noin konkreettista näkyy. Siitä onkin todella kauan aikaa kun tuo ideal minulla näkyi, jos sitä koskaan edes on näkynyt. Pitää katsella vähän painohistoriaa kunhan ehtii.

Sain ystävänpäivänä/vuosipäivänä lahjaksi hepeneitä ja Omronin kehonkoostumusmittarin, mitä piti heti tietenkin päästä testaamaan. Vaa’an vaihtamisessa on se ongelma, ettei ihan täysin sitten tiedä paljonko viikon aikana on pudonnut painoa, kun vaa’at näyttävät vähän eri painoja. Haluan tehdä muutoksen kuitenkin ennen reissua, koska jos sen teen reissun jälkeen niin voin laittaa takaisintullutta painoa vaakamuutoksen piikkiin. Olin tätä vaakaa jo joululahjaksi mietiskellyt, mutta silloin oli muita juttuja tärkeysjärjestyksessä edellä. Vaakapäivä on tänään poikkeuksellisesti perjantai, koska sunnuntaina en ole edes kotona aamulla. Tässä kävikin aika hienosti, kun sunnuntain punnituksessa oli täysin sama paino kuin eilen illalla vaakaa testatessa. No niin siis pudotusta on vihdoinkin tullut! Pitää vielä aamulla käydä vanhalla puntarilla, että näkee mitä mieltä se on...
Kehonkoostumusmittari kertoo muitakin tietoja kuin pelkän painon. Tiedot tulee painosta, painoindeksistä, rasvaprosentista, luusto-lihasprosentista ja sisäelinten ympärille kertyneen rasvan määrän. Lisäksi vaaka antaa tiedon siitä, paljonko energiaa tarvitsee kropan pyörittämiseen päivän aikana. Minulla tiedot oli ihan ok, mutta paremminkin voisi olla. 

Sisäelinten ympärille olevan rasvan määrä oli hyvä uutinen. Luvuksi tuli 5 ja normaaliluku on välillä 1-9. Rasvaprosentti 37.1% ei ollut hyvä, vaan korkea. Positiivinen juttu on kuitenkin se, että vielä tammikuussa tuo rasvaprosentti oli 40,3, kun erittäin korkean raja on 39%. On siis yksi taso tultu lähemmäs normaalia, mikä alkaa prosentista 32,9%, sinne siis tähdätään. 

Lihas-luustoprosentti oli 26.9%, kun keskiarvo on 37% naisille. Ei hyvä, mutta voisi olla huonomminkin. Sitä paitsi hauista voin bodypumpissa tehdä 10kg tangossa, niin on tässä toivoa kehittymisestä.

Päivittäinen energiatarve tämän laitoksen pyörittämiseen on 1481kcal. Nythän minulla on ollut 1200kcal päivittäinen kalorimäärä, silti on kyllä hyvin mennyt ja treenatakin olen jaksanut. Pidän siis kalorimäärän vielä tuossa paikkeilla.

Salille on tällä viikolla neljän päivän rehkimisiin kadonnut 1585kcal. 
ONNEKSI on näitä helppoja ruokia aina mukana.


Alan olemaan yhä vakuuttuneempi siitä, että mieli on vahvin tekijä laihtumisessa. Esimerkiksi treeni onnistuu paljon paremmin, kun luottaa itseensä ja uskoo pystyvänsä mahdottomiltakin tuntuviin asioihin. 

Hymyä, rakkautta ja superpositiivisia ajatuksia teille viikonloppuun. Muista luottaa itseesi <3
... Ja ainakin Samuliin voi luottaa: Samuli Edelmann - Ei Mitään Hätää

4 kommenttia:

 1. Tervehdys! Huomasin tuossa eilen sinun kirjoituksen Kevyt plus vihkosessa. Halusin tulla vain sanomaan, että samaistun sinuun todella paljon! Olen samanpituinen ja alkupainoni on ollut samanlainen. Tavoitteeni on päästä myös sinne 70 kg hujakoille. Olen vain hieman ahdingossa, kun tuppaa paino pysymään samassa ja turhauttaa. Sain kyllä sulta hieman lisäpuhtia tänän asiaan :) Kiitos!

  http://annisuvisuo.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Hieno juttu, että tuli lisäpuhtia! :) Ei missään nimessä kannata antaa periksi, kun on touhun aloittanut. Jos Nutrilett omalla kohdalla toimii, niin se on kyllä harvinaisen helppo tapa saada kilot pois. Ottaa vähän hermoon, kun en aikaisemmin tajunnut tätä tehdä, mutta parempi myöhemmin kuin ei milloinkaan. Tsemppiä hoikistumiseen! :)

   Poista
 2. Hei!

  Haluaisin kysyä sinulta miten sujuu urheilu ollessa vlcd-dieetillä?
  Tuntuuko esim bodypump liian raskaalta?
  Miten syöt treenipäivänä?

  Itse olen nyt aloittanut 'nopean painonpudotuksen ohjelman' ja
  haluaisin käydä punttisalilla ja jumpissa. Erityisesti bodypumpissa.
  Olen jo harrastanu kuukauden verran 3-5krt/vkssa liikuntaa
  ennen vlcd aloittamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,

   erittäin hyvin sujui urheilu. Ketoosin takia sitä tuntee itsensä superihmiseksi ja olisin monesti halunnut olla kolme jumppaa peräkkäin, mutta järki senoo ettei 800kcal riitä sellaiseen. Treenien jälkeen join heti suklaapirtelön ja myöhemmin salaattia. Pysyin siinä sallittujen aineiden listassa ja alle 800kcal.

   Bodypumpissa pidin kevyempiä painoja ja join todella paljon vettä.

   Kun kuitenkin olet jo harrastanut useamman kerran viikossa liikuntaa pidemmän ajan niin toki voit mennä jumppiin. Raskasta liikuntaa on suositeltu välttämään ja kokeilemallahan sen sitten tietää missä sinun taso menee :)

   Tsemppiä!

   Poista