Blogi on muuttanut: http://sannisunny.blogspot.fi.

tiistai 4. joulukuuta 2012

Pikaopas nutraamiseen


Itselleni tuli niin hyvä fiilis tästä nutrauksesta, että haluan auttaa jos joku niin tahtoo. Dieetti voi olla myös lyhytkestoinen, eikä sen aloitusta tarvitse lykätä vuodelle 2013 tai ”sitten kun minä olen ensin…”. Kuuden päivän kuurikin toimii jo mielialan ja olotilan nostattajana. Itselläni oli kahden All in One paketin jälkeen paljon kevyempi olo. Painokäyrää voi katsoa esimerkiksi viime sunnuntain punnitusblogista
Minulle voi laittaa viestiä facebookin kautta Kurvit Kunnossa sivulla joko seinälle tai yksityisviestinä ja sähköpostia osoitteeseen info@sunnyconsulting.fi. Voin vastata omien kokemuksien pohjalta ja jos en johonkin kysymykseen osaa vastata, niin selvitän sen kyllä.
Tämä on Nutrilett-Sannin omaan kokemukseen perustuva ohjeistus. Viralliset Nutrilett oppaat löydät sivulta www.nutrilett.fi 
Luettelen kolme askelta, sinun tehtäväsi on ottaa ensimmäinen.

Ensimmäinen askel
Päätä ensin mitä tavoittelet. Nutraamista on periaatteessa kolmea tyyliä:

Nopea painonpudotus – VLCD jossa kaikki ateriat korvataan Quick Weight Loss tuotteilla
Pitkän tähtäimen painonhallinta muodostuu kahdesta eri vaiheesta:
1.vaihe korvataan kolme ateriaa millä tahansa Nutrilett tuotteella. Kokonaiskalorimäärä 1200kcal
2.vaihe korvataan enää kaksi ateriaa millä tahansa Nutrilett tuotteella. Kokonaiskalorimäärä 1500kcal


Kaavio
Terveellisempi elämä jossa korvataan yksi ateria millä tahansa Nutrilett tuotteella
Mieti valmiiksi paljonko haluaisit pudottaa painoa. Itselläni tavoite on -20kg, mutta otan kuitenkin välietappeja. Muistelin itselleni tärkeitä vaakalukemia esimerkiksi synnytyslaitokselta kotiutumispaino, ennen raskautta paino, risteilystä vedonlyönti kaverin kanssa –paino, numerolla seitsemän alkava paino jne. Kuukausi aloituksesta jälkeen painoa on tippunut 8,5kg, etappeja takana jo kolme.

Toinen askel
Mieti vielä hyppäätkö suoraan nutraukseen vai tarvitsetko totuttelemisjakson pienempään kalorimäärään All in One –paketilla. Itse otin alkuun kaksi All in One –kuuria ja sitten siirryin VLCD:lle. Seuraavaksi on ostettava tuotteet. Valitse ensin Nutrilett Tuotteet sivulta mitä sinä tarvitset/haluat käyttää.

Makuja on monia ja huom. esimerkiksi nopeassa painonpudotuksessa käytät siis vain Quick Weight Loss tuotteita, ei mitään muita Nutrilett tuotteita). Sen jälkeen kannattaa googletella ja verrata esimerkiksi neljän eri nettikaupan hintoja. Lisäksi voi katsella kauppojen hintoja. Hinnoissa voi olla suuriakin eroja.

Itselläni suklaapirtelö on mennyt kaikista parhaiten alas. Mansikka ja Vanilja maistuivat myös ja Metsämarjaan olen alkanut jo vähän tottua. Patukoissa tykkäsin Caramel toffeesta ja suklaapatukoista. Jos maut mietityttävät, niin voihan sitä rakentaa ”makukimaran” ja ostaa yksi patukka jokaista, että löytää sen oman lempimaun. Itselläni makumieltymykset vaihtelivat kuurin myötä, joten kannattaa kuitenkin kokeilla useampaa kuin vain yhtä makua myös ensimmäisten päivien jälkeen.

Kolmas askel
Ala käyttää tuotteita. Tässä vinkkejä arkeen:

Järjestä seuraavan päivän ateriat yhteen paikkaan ettei nälän iskiessä tarvitse alkaa miettimään minkä aterian söisi. Kannattaa ennakoida mitä syö ja milloin syö. VLCD kuurilla voit tehdä useamman päivän annokset pusseihin valmiiksi.

Sokerinhimo unohtuu ihmeellisen nopeaa. Jos jokin herkku näyttää ylitsepääsemättömän hyvältä, poistu paikalta ja unohda koko asia. Itselläni ei tehnyt makeaa mieli neljännen nutrauspäivän jälkeen.

Nutraaminen on hyvä tilaisuus miettiä omia ruokailutottumuksia. Kirjoita ylös mitä virheitä aiemmin teit. Iltasyöminen, herkut, ateriarytmi jne. Kiinnitä enemmän huomiota ruokien kalorimääriin. Esimerkiksi VLCD kuurilla tämä on helppoa, koska et voi syödä tutkimiasi ruokia yhtään, houkutusta voi kyllä olla, mutta itsekuri ja paikalta poistuminen auttaa. Neljän viikon nutraamisen jälkeen minusta tuntuu luontevammalta ottaa pirtelö, kuin alkaa syödä tavallista ruokaa.

Parin päivän käytön jälkeen alkaa jo vähän tottua pirtelöiden makuun

Tee pirtelö todella kylmään veteen. Pidä vaikka vesikannua jääkaapissa.

Juo pirtelö pillillä

Jos maku alkaa tökkiä tee jotakin muuta samalla, siivoa vaikka keittiötä

Laita Nutrilett paketin kuva jääkaapinoveen

Nutrilett Shaker helpottaa elämää. Sen sisään mahtuu kätevästi pirtelöjauhe ja pilli jos olet ruoka-aikaan jossain muualla kuin kotona. Itse otin sheikkerin sisällä olevan ritilän pois.

Jos haluat, kerro asiasta tuttavapiirille. Tämä toimii joillekin hyvänä tsemppinä. Asiasta joutuu ehkä keskustelemaan useampaankin otteeseen ja kieltäytymään monta, monta, monta kertaa eri  herkuista. Pidä pääsi, kyse on sinun vartalosta ja elämästä, ei heidän J

Muista juoda paljon vettä (varsinkin punnitusta edellisenä päivänä) ja muista OIKEASTI juoda vettä. Vedenjuonti auttaa nälkään ja estää päänsärkyä. Itselläni on pari puolen litran vesipulloa jääkaapissa joissa on sporttikorkki. Yksi siis käytössä ja toinen jääkaapissa, pullon otan aina mukaan ja keskellä yötä on helppo juoda vettä kun ei tarvitse pelätä lasinreunoilta kaulalle valuvaa vettä.

Älä keskity negatiivisiin tuntemuksiin: Ruoanhimoitseminen, päänsärky, ahdistus ruokarajoituksista jne. Ala ajatella jotakin ihan muuta, vaikka kissanpentuja ja auringonpaistetta! Nämä rajoitukset kun ovat elämässäsi vain vähän aikaa. Saat kyllä tulevaisuudessa syödä leipää, mutta annoskoot ja leipätyyppi voi vaihtua terveellisemmäksi.

Keittojauheista voi tehdä myös taikinan mistä voi paistaa lettuja, tikkuja, palloja ihan mitä mieleen tulee. Pirtelöjauheesta voi tehdä esimerkiksi vanukkaita. Tässä blogissani on pari ohjetta Kurvit Kunnossa Ravitsemus

Jos itse keitonmaku ei maistu, niin tuunausvinkkejä löytyy Nutrilett sivulta. Käytin paljon valkosipulia ja punasipulia keitoissa. Kanakeiton maustoin curryllä.

Käy puntarilla aamuisin. Jos paino ei ole tippunut, niin ole iloinen edes siitä että se on pysynyt samassa.

Lue aiheesta netissä

Ota jokin liian pieni vaate kaapistasi esille mitä voit testata vaikka parin viikon päästä päälle.

Jos koko touhu alkaa tökkiä, niin muistuta itsellesi mihin olet pyrkimässä. Jos puhutaan vaikka viiden kilon pudotuksesta, niin nosta jotakin viiden kilon painoista ja mieti miten raskasta taakkaa vapaaehtoisesti kannat hartioillasi joka päivä.

Älä mieti minä en pysty, mieti miksi sinä pystyt.

Kirjoittelemisiin!

Facebook: Kurvit Kunnossa

10 kommenttia:

 1. Kiitos tsemppauksesta! Tästä se lähtee, tavoite -15 kg.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä homma! Oikein paljon tsemppiä ja itsekuria tulevaan viikkoon, ketoosin saavuttua helpottaa hurjasti :)

   Poista
 2. Voiko noi keitot ja pirtelöt tehdä illalla valmiiksi seuraavaa päivää varten? Esim. töihin mukaan otettavaksi? Mulla ei oikein duunissa mahollista väsäillä niitä...=/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, pirtelöitä voi hyvin tehdä valmiiksi. Monet tekevät aamupirtelön valmiiksi illalla jääkaappiin jolloin aamupala on heti valmis ja pirtelö on ehtinyt paremmin sekoittua.Jos sinulla on sellainen shaker, niin voithan laittaa hauheen siihen valmiiksi ja lisätä töissä vain veden. se sekoittuu hetkessä.

   Keitostahan voisit tehdä vaikka pihvejä tai pyöryköitä http://www.kurvitkunnossa-ravitsemus.blogspot.fi/?view=flipcard Ne on helppo pakata mukaan ja nopea syödä :)

   Toivottavasti onnistuu näillä vinkeillä :)

   -Sanni

   Poista
 3. Tästä se lähtee. Tavoitteena -14 kg. Menossa toinen päivä VLCD dietillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helou Mika! Sullahan alkaa olla sitten kohta helpot päivät edessä. Nyt vain sisulla sinne ketoosiin :)

   Poista
 4. Huomenna alkaa quick start. Pudotettavaa 25kg. Puuh. Suunnitelma 2vk quick start-> 3vk 1xsalaattiateria ja loput nutrilettia, sitten 5:2 jossa paastopäivän nutraan. Tuliskohan tulosta.. Ja ennenkaikkea, riittääkö motivaatio..

  VastaaPoista
 5. Tuloksia tulee tuolla systeemillä aivan varmasti! Hyvä, että olet suunnitellut noin pitkälle miten aiot projektissa edetä. Suosittelen tekemään myös painokäyrää esimerkiksi keventäjissä, kiloklubissa tai ihan vain paperille, niin siitä löytyy motivaatiota, kun näkee miten homma edistyy :) Hurjasti tsemppiä ja laitahan viestiä jos meinaa motivaatio loppua :) -Sanni

  VastaaPoista
 6. 1.1. Alkaa mulla nutraus. Kokonaiskiloja on pudotettavana 40 kg, mutta tää onkim pitkän tähtäimen projekti. Haluan kuitenkin tehostartin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Jesse! Hurjasti tsemppiä <3 Laitahan viestiä, jos tarvitset lisätsemppiä tai neuvoja :) Varmasti pääset hyvään alkuun nutrauksella. Muista, että ne ekat neljä päivää on vaikeimmat, sitten se sujuu kuin tanssi :)

   Poista