Blogi on muuttanut: http://sannisunny.blogspot.fi.

tiistai 8. tammikuuta 2013

Ylisporttisen aamun jälkeen saapuu ketoosi VLCD 3.päivä


Kolmas päivä VLCD:llä ja taitaa ketoosi olla koputtamassa ovella. Jotain tekemistä asialla voi olla myös sen kanssa, että nyt on kyllä ne vanhat hiilarivarastot kulutettu loppuun. Oli nimittäin tänään aamulla niin paljon kaloritappoa. Kaikella on näköjään taas tarkoituksensa:

-Jos minun mieheni ei olisi hankkinut sähkövikaista autoa --> Meille ei olisi tullut akkuboosteria

-Jos olisin muistanut sammuttaa takapenkinvalon eilen --> Akku ei olisi ollut aamulla tyhjä

-Jos akku ei olisi ollut tyhjä --> Olisin ehtinyt Poweriin

-Jos olisin ehtinyt Poweriin --> En olisi tänään oppinut, että pystyn hölkkäämään 40 minuttia (5km)

Siis unohdin tosiaan eilen sammuttaa takapenkinvalon, mikä oli laitettu lapsia varten päälle. Aamulla olin hyvin suunnitellut, että menen Poweriin ja sen jälkeen vauvajumppaan. Kiireellä piti taas kerran lähteä ja autoa käynnistäessä se sanoi ”ennn, ennnn, vouv, vouvwww…”. Hauskaksi tilanteen tekee vielä se, että kuuntelin kännykästä biisejä ja sattui juuri kuulumaan: ”tulin voittamaan, en anna minkään seisoo tiellä. Jippikayjei-hei-hei, sä tsiigaat voittajaa…”. Arvatkaa oliko just voittajafiilis? Onko Cheekillä koskaan mennyt akku tyhjäksi?

Puhelin käteen ja miehelle soitto, hän ilmestyi pihaan 5min myöhemmin, boosteri kehiin ja auto käynnistyi. Tuli siinä uusi taitokin opittua, osaan nimittäin tehdä sen boostin nyt itse. Vai sanotaankohan sitä boostiksi? Noh, bimbomoodilla: ”siis semmonen äkkishokki sille autolle, että se herää” J

Aamunpelastajat <3
Booster & avomies


Myöhästyin jumpasta vain 10 minuuttia, mutta se oli tarpeeksi. Eipä siinä muuta voinut kun mennä salin puolelle tekemään treeniä. Ajattelin, että otan alkulämmön juoksumatolla, mutta sitten se homma lähti ihan lapasesta. Katselin välillä aikaa, että hölkkäilen 10 minuuttia ja sitten menen punttisalille, sitten osui silmä kalorimäärään ja se piti nostaa johonkin tasalukuun, seuraavaksi oli vielä kilometrit ja ne piti nostaa johonkin tasalukuun! Pisteen laitoin vihdoin siihen, kun oli tullut yli 40 minuuttia ja viisi kilometriä. Minä, siis minä joka olen hölkännyt vain muutaman tolpanvälin pystyin tuohon?
Olen jo 30 vuotta, enkä ole koskaan aiemmin noin kauan hölkännyt. Vieläkin on vähän epärealistinen olotila tuon saavutuksen suhteen, mutta niin siinä vain kävi. Olisin pystynyt vielä jatkamaan pidempäänkin, mutta jumppa vauvajumppa oli alkamassa ja piti aikaa varata sinne siirtymiseen. Oikeasti olen luullut, että pystyn sisulla hölkkäämään noin 15 minuuttia, en tällaisesta osannut edes haaveilla.

Lisäksi tähän settiin tuli vielä vauvajumppa, mikä oli oikeastaan aika mukavaa, kun näki vielä naperon nauttivan heilumisesta. Kävin urheilusuoritusten välissä juomassa vaniljapirtelön pukuhuoneessa ja olin oikeastaan menossa jo hölkän jälkeen kotiin. Suurin yllätys tuli kotona, kun katsoin sports trackeriltä kaloreita palaneen yli 880. En nyt saa kuvaa tähän, koska nettisivuilla tulee virhekoodia. Ei todellakaan ollut tarkoitus noin paljon rehkiä, mutta tuo hölkkääminen on näköjään aika tehokas urheilumuoto. En siis kehota ketään urheilemaan tällaista määrää päivässä, kun on VLCD:lle, mutta tässä on varmaan vastaus niille jotka miettivät jaksaako mitään tehdä VLCD:n aikana.

Ketoosi alkoi tulemaan pari tuntia urheilusuoritusten jälkeen, koska ihan varmasti oli hiilihydraattivarastot kulutettu. Raudanmaku tuli ensimmäisenä suuhun ja myöhemmin illalla tuli pientä pääkipua.
Eilen muistin päivällisestä ottaa kuvan

Olen keräämässä listaa kaikesta mitä VLCD:llä voi pirtelöiden ja keittojen lisäksi syödä. Tähän mennessä olen saanut nämä tiedot: Sieniä, Tomaattia, porkkanaa, kurkkua, valkokaalia, herneitä, selleriä, parsakaali, kukkakaali, chili, valkosipuli, yrtit, mausteet, sitruuna, lime. Päivittäinen kalorimäärä pitää jäädä alle 800kcal, joten laskekaa pirtelöistä ja/tai keitoista koostuva kalorimäärä, vähentäkää se 800:sta ja siinä on teidän muihin käytettävä kalorimäärä. Nopea painonpudotus info- Nutrilett sivuilla
Nämä kaikki on siis mainittu joko Nutrilett nettisivuilla tai vihkosissa mitkä tulee paketeissa. Jatkan keräämistä ja julkaisen isomman listan jossain vaiheessa.

Sitten viimeisenä vielä niille joilla laihduttaminen tuntuu rankalta muiden mielipiteiden vuoksi: Ihan itse te aikuisena ihmisenä päätätte mitä teette. Kaikilla on oikeus mielipiteeseen, olkaa te vahvoja ja pitäkää oma mielipiteenne. Jos jotkut kärkkäästi asiasta sanovat, niin uskoisin heidän vain purkavan omaa pahaa oloa.

Aiheeseen liittyvä tarina:

Vanha mies ja nuorukainen olivat matkalla aasin kanssa. Kun he lähestyivät kaupunkia, kumpikin käveli aasin vieressä. He kuulivat pikkulasten nauravan: ”Katsokaa noita hupsuja. Kumpikin kävelee, vaikka heillä on terve aasi. Ainakin vanhempi voisi istua sen päällä!”

Miehiä häiritsi lasten mekastus, joten he päättivät, että vanha mies nousee aasin selkään. Kun he ohittivat seuraavan väkijoukon, he kuulivat huutoja: ”Katsokaa, vanhempi mies istuu aasin selässä ja tuo poikaparka saa kävellä!” Miehet päättivät vaihtaa paikkoja.

Kaupungista tuli heitä vastaan ryhmä matkustajia, jotka taivastelivat: ”Onpa todella omituista! Nuori mies istuu leuhkana aasin selässä, ja vanha mies, ehkä hänen isänsä tai opettajansa joutuu kävelemään!”

Miehet päättivät, että he molemmat istuvat aasin selässä. Mutta pian he kuulivat huutoja: ” Miten julmia miehiä! Kaksi tervettä miestä istuu aasin selässä, ja aasi melkein tekee kuolemaa taakan alla! Oikein olisi, jos nuo miehet pantaisiin kantamaan aasia!”

Taas miehet keskustelivat mitä tehdä. He olivat juuri saapumassa kaupunkiin johtavalle sillalle. He ajattelivat, että olisi viisainta olla ärsyttämättä kaupungin asukkaita, ja tehdä niin kuin heille äsken ehdotettiin. Miehet katkoivat pari vahvaa puuta harteilleen ja nostivat niiden avulla aasin ilmaan.

Sillalla alkoi todellinen naurun rähäkkä: ”Varsinaisia idiootteja! Aasin pitäisi kantaa noita kahta, mutta nuo kantavat itse aasia! Ovatko he tulleet hulluiksi?” Samalla hetkellä aasi putosi miehiltä suoraan jokeen ja kuoli.

Jokaisella on mielipide, mutta jokaisen mielipidettä ei pidä kuunnella
Positiivarit Marraskuu 2010

10 kommenttia:

  1. Hyvä tarina ja pitää paikkaansa! Tosi hyvä myös että laitoit vihanneksista tietoa. Ei muuta kuin vihannesosastolle huomenna kauppaan =) ihan outoo mennä kauppaan niin ettei tarvitse katsella kun vihanneksia ja kalorittomia nesteitä. Halpa
    kauppareissu tiedossa siis :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse oon huomannut kyllä saman, että kauppalasku on pienentynyt huomattavasti :) Toivottavasti saan mahdollisimman pitkän listan kasaan.

      Kevyitä kauppareissuja sinulle! :)

      Poista
  2. Hei,
    tosi hyvä tämä sinun blogisi. Itse olen nyt 6. päivää nopean painonpudotuksen ohjelmalla, pelkkiä pirtelöitä ja keittoja siis. Uskomattoman helppoa on ollut, iltaisin hetkittäisiä mielitekoja ollut, mutta ne ovat nopeasti menneet ohi. Ketostixien mukaan olen nyt kohtalaisen ketoosin saavuttanut ja olo onkin mahtavan virkeä, kevyt ja jotenkin puhdas. Tarkoitus minulla olisi jatkaa tätä niin kauan, että olen 20kg kevyempi. Perjantaiaamuna 4.1. aloittaessani paino oli 88.9kg (pituus 162cm), joten kovasti on matkaa normaalipainoon. Tänä aamuna paino oli 86.3kg, eli hyvin on nutraus lähtenyt käyntiin. Kun vaaka näyttää 68kg, siirryn osanutraukseen, jolla tarkoitus tiputtaa vielä 3-5kg. Tässäpä mukavasti hommaa kevään vuorotteluvapaan ajalle opiskelujen lisänä..
    Mitenhän saisin luotua tänne itselleni nimimerkin? Olisi kiva aina välillä kommentoida blogiasi ja jakaa omiakin kokemuksia..
    t. Irmeli

    VastaaPoista
  3. Hei Irmeli,

    tosi mukava kuulla, että blogi kiinnostaa. Kiitos paljon palautteesta. Itselläni on samaa tunnetta ja ihmettelyä tästä miten helppoa täysnutraaminen sitten onkaan. Ulkopuolisilta tulee niin paljon kauhisteluja siitä, että miten pirtelöllä ja keitolla voi pysyä nälkä pois, että kyllä tämä meiltä aika suurta sisukkuutta kuitenkin vaatii, saadaan olla ylpeitä sisukkuudestamme :)

    Olen itsekin miettinyt Ketostixien hankkimista, mutta on ainakin vielä jäänyt ostamatta. Uskon tuon pirteyden ja puhtaudentunteen viestivän omalla kohdallani myös siitä, että on tietty ketoositila saavutettu. Aika hankalaa on välillä hillitä itseään, kun virtaa on kuin pienessä kylässä, vaan järki sanoo ettei ihan kaikkea kannata tehdä.

    Kyllä tuo pitkältä matkalta alussa tuntuu, minähän aloitin 14.10.2012 -20kg urakan ja tässä sitä pari kuukautta myöhemmin on tiputettu matkan varrelle jo yli 10kg. Toivon, että sinulla onnistuu yhtä hyvin tai jopa paremmin, koska ei ole joulua välissä :) Minua kyllä kiinnostaa miten sinulla projekti etenee ja selvät sävelet sinulla näyttää olevan. Tänne saa tehtyä tilin näin:

    www.google.fi

    Vasen yläreuna klikkaa ”+Sinä”
    Sitten oikea yläreuna ”Eikö sinulla ole vielä Google-tiliä? Kirjautuminen”, klikkaa sitä Kirjautuminen nappulaa
    Seuraavaksi tietojen täyttäminen ja se oli sitten siinä.

    Tämä googlen tunnus toimii laajemmin kuin vain bloggerissa, en ole vielä itsekään selvittänyt mitä kaikkea tämä oikein sisältää :)

    Lisäksi jos tsemppiporukkaa haluat enemmän, niin www.kiloklubi.fi foorumilla on Omalla vastuulla osiossa Nutrilett ketju mistä löytyy vasta täysnutrauksen aloittaneita tsemppareita.

    Kirjoittelemisiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Sanni,
      kiitos vastauksestasi. En luonut tiliä, koska ilmeisesti oma nimeni näkyy sitten kaikille (mikäli oikein ymmärsin), ja on kuitenkin ehkä mukavampi esiintyä nimimerkillä. Kiitos myös tuosta Nutrilett-ketjuvinkistä. Aion sinne huomenna kirjautua (mikäli osaan sen tehdä nimimerkillä..), kun olen saanut ensimmäisen viikkopunnituspainon. Mielenkiinnolla aamua odottelen.
      t. Irmeli

      Poista
    2. Hei Irmeli, kuulumisiin sitten siellä Nutrilett-ketjussa :) Voi olla, että koko nimi näkyisi tosiaan näissä.

      Punnitustuloksia odotellen, Sanni

      Poista
  4. Hmm.. Mulla on tuo 3 pv:n starttipaketti käytössä ja laskin, että kaloreita tulee 807 ilman noita välipalaliemiä. Mitään muuta en ole syönyt, enkä ajatellut syödäkään vielä hetkeen. Tänään on siis neljäs nutrauspäivä aluillaan.

    Teinkö nyt siis virheen, kun jatkoin tuolla aloituspaketilla edelleen? Onko siinä jotenkin enemmän kaloreita kuin muissa vaihtoehdoissa, kun tuo 800 näyttää ylittyvän jo sillä määrällä mitä tuossa neuvotaan syömään?

    Onpahan omituista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi, ei tässä mitään sen suurempaa vahinkoa ole tapahtunut :) Itsekin aloitin edellisen VLCD:n kahdella 3 päivän starttipaketilla. Tällä tavoin vatsa ja varsinkin kroppa tottuu pienempään energiamäärän, eikä itse VLCD ole sitten niin haasteellista aloittaa.

      Eli haluatko sinä siis nopeaa painonpudotusta, VLCD kuuria? Siinä siis pätee se max. 800kcal päivässä. Jos näin on niin suosittelen kuitenkin syömään loppuun tuon nyt aloitetun starttipaketin ja sitten siirtymään sille VLCD:lle. Se siis tarkoittaa sitä, että syödään VAIN pirtelöitä, keittoja ja vähän kasviksia. Jauheet sekoitetaan tänä aikana veteen, eikä maitoon niinkuin starttipaketissa.

      Kaikista tärkein asia tässä nutrauksessa on se, että syö säännöllisin väliajoin, eli ei tuosta starttipaketistakaan jätä mitään päivittäin syömättä. aamupala, välipala, lounas, välipala, päivällinen, iltapala. Saa siis koko ajan olla syömässä :)

      Tässä lisää VLCD:stä http://www.suominutraa.fi/nutraus_info.html

      Hyvin se on lähtenyt alkuun jos sinulla on jo neljäs päivä ja olet laihdutuspäätöksen tehnyt :)

      Kirjoittelehan kuulumisia

      -Sanni

      Poista
  5. Viides päivä on on alkamassa ja olo on mitä mainioin. En olisi kyllä koskaan uskonut! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No moi! Eikö ole villi muutos? ::D Todellakin kannattaa ne muutama päivä tsemppailla :) Hieno juttu, super-olo tuli sinulle noin nopeaa :)

      Poista