Blogi on muuttanut: http://sannisunny.blogspot.fi.

torstai 3. tammikuuta 2013

Kevyttä ruokaa ja tsemppausta kohti VLCD:tä


Ruokavaliota on tullut kevennettyä muutaman päivän ajan, täysnutrausta kohti siis mennään. Päätin, että on helpompaa pari päivää keventää, kuin hyökätä suoraan juhlaähkystä VLCD:lle, kyllä sekin varmasti joillain onnistuu, minä valitsin tällä kertaa helpomman tien. Viimeksi otin alkuun kaksi All in One –kuuria, mutta tällä kertaa niitä ei kaapissa ollut.
Aamiainen ~272kcal
 
Lounaaksi löytyi kassista viimeinen Tasty Tropical Smoothie ja salaatti.
Tätä tulee ikävä.
 
Lisäksi vielä kuva eilisestä päivällisestä ~200kcal
Perunamuusia, kanaa & kasviksia

 
Muistin, että minulla on vielä edelliseltä VLCD:ltä kasviskeittoa ja kanakeittoa. Viimeksi tulleesta paketista oli vielä täysi paketti vaniljaa ja Moccaa, niin sain viikon setin tehtyä valmiiksi. Mocca on muuten poistuva tuote, löytyy vielä muutamista verkkokaupoista. Minusta on mukavampaa ottaa aina yksi päivä kerrallaan ja viikon tein näin alkuun siitä syystä ettei laatikkoon mahtunut enempää ja sen takia, että voin saada välietappeja tähän VLCD kuuriin. Viikko olkoot se ensimmäinen selkääntaputuksen paikka.
 

Viikon setti valmiina ja vierellä ylijääneitä pusseja paketissa. Viimeksi korvasin joskus keittoja pirtelöllä, niin on helppo pitää ne yhdessä laatikossa keittönkaapissa. Jos oikein haluaa helpoksi homman, niin eri pirtelöt voi erottaa laatikkoon ohjevihkolla. Silloin ei tarvitse kaikkia pusseja käydä läpi, jos tiettyä makua etsii.
 
 
Siinä ne nyt odottaa, sunnuntaina todennäköinen korkkaus punnituksen jälkeen.

 

Merkkaan tähdillä jääkaapinoveen aikatauluun ne jumpat mihin voisin mennä, tulevien viikkojen aikana tähtiä on kalenterissa 41 per viikko, luulisin edes pariin jumppaan pääseväni. Ihmeellistä miten se on aina niin omituista aloittaa uudelleen jumpassa käyminen, siis ihan edes viikonlopun jälkeen. Uskoisin kyllä nopeaa pääsevän taas jumppahurmokseen, koska muistan miten hyvältä se tuntuikaan kun ryhti oli taivaissa. Nyt kun on vielä ne uudet, pukin tuomat vaatteetkin. Housut pysyy mahdollisesti paremmin jalassa, kun on oikean kokoisia vaatteita käytössä.

 
 
Löysin tällaisen artikkelin: Nutrilett All in One –testiryhmä antoi arvionsa: Paino putosi ja itseluottamus kasvoi! Mistä voi lukea muiden kokemuksia Nutrilett tuotteista.

Tässä ollaan nimittäin aika samalla viivalla muiden aloittelijoiden kanssa, vaikka olenkin ennen joulua tehnyt yhden täysnutrauksen. Asioita on unohtunut ja tulee siksi luettua juttuja ja kerättyä vinkkejä myös muilta. Pitääpäs lukea uudestaan oma pikaopas nutraamiseen , että muistaa miten tämä sujuu helposti J
Tämä viikko on ollut pitkä, vaikka vasta keskiviikkona alkoi normaaliviikko! Jotenkin tuntuu, että nyt olisi jo lauantai. Eilen oli kuvaukset Helsingissä ja olo ei tuon joulunherkuttelun jälkeen kyllä ollut mikään maailman paras. Siksi toivotankin avosylin VLCD:n ja kevyemmän elämän takaisin.
Olen lukenut mielipiteitä siitä, ettei nutraus ole joidenkin mieleen. Ymmärrän kyllä ettei kaikki tätä tee, eikä tarvitsekaan. Mielipiteitä saa toki olla ja toivoisinkin, että niitä mielipiteitä voisi sitten kertoa hiukan kivempaan tyyliin. Eikö se ole kuitenkin tärkeintä, että ylipainoinen ihminen haluaa päästä kiloista eroon? Nutrilett on mielestäni tähän hyvä vaihtoehto, koska se ei ole leikkaus, tulokset ovat kuitenkin nopeita ja tässä saa mahdollisuuden oikeasti miettiä omia ruokailutottumuksiaan, kun on melkein täysin tiettyjen tuotteiden varassa. Aiemmin olen kirjoittanut siitä miten ensimmäisten päivien aikana huomasin jo isoja virheitä mitä olin tehnyt ja ne ”viat ” on nyt jo korjattu normaaliin arkielämään.

Painoindeksini (n.26,7) on melkein puolessavälissä lievä lihavuus painoindeksi luokkaa 25-29,9. Tärkeintä minulle on päästä normaali painon luokkaan, minulle se on paino 73,9kg, tässä on siis sellaiset viisi kiloa pudotettavaa mitkä haluaisin nopeaa pois. Sen jälkeen haluan toki vielä pudottaa painoa, mutta tahdilla ei ole niin väliä. Syön kevyemmin ja liikun enemmän. Nutrilett pysyy silloinkin menossa mukana, koska se vaan yksinkertaisesti helpottaa pitämään ateriarytmistä kiinni.

 Laskuri painoindeksin laskemiseen

Positiivista loppuviikkoa kaikille ja tsemppiä haasteisiin!

...Ja jos joku nyt miettii pystyisikö itse pudottamaan painoa, niin vastaus on: kyllä pystyy! Kun se ajatus siellä takaraivossa on, niin se pitää hyödyntää.

 

10 kommenttia:

  1. Heipsan! Pudotin tuolla viiden päivän nutrilet kuurilla neljä kiloa pois yhdessä jumpparääkin kanssa. :) Syön yhä ateriakorvikkeita tavallisen ruoan yhteydessä, eikä paino ole noussut enää entiseensä. Olen hirmuiloinen että minäkin pystyin tähän ;) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moip! Se tunne on kyllä sanoinkuvaamattoman upea kun tajuaa tämän toimivan. Onneksi olkoon painonpudotuksesta ja varsinkin siitä, että ne on pysyneet pois. Kiitos kun ehdit naputella kokemuksestasi :)

      Poista
  2. Hei Sanni! Kuulostaa niin tutulta... Mulla jo 15 ja 12v lapset, raskauksien jälkeen olen ollut ihan omissa mitoissani (166/58) mutta ote syömiseen on lipsunut vähitellen ja kiloja on tullut tasaiseen 1-2kg vuosivauhtia lisää. Eli mittari näyttää nyt 75kg :-( painoindeksi 27,2. Olen nutrannut pari vuotta sitten hyvin tuloksin (paino tippui sinne "normaalin" puolelle eli 68kg) ja nyt päätin ottaa taas itseäni niskasta kiinni, toivottavasti viimeisen kerran.
    Jännä nähdä miten vuosien saatossa Nutrilett on kehittynyt ja makuja tullut lisää + tietysti esim suklaa-pirtelö on jo ihan juotavan makuista :-). Näistä on tosi helppo koota itselle sopiva setti, itse olen pitänyt sellaista vkon-kahden täysnutrausta ja sitten jatkanut siirtymistä kohti keveämpää ruokavaliota korvaamalla osan aterioista näillä. Suurin oppi itselleni on ollut juuri tuo säännöllinen ruokailurytmi. Aiemmin kiireessä on tullut mentyä vaikka koko päiväkin ilman syömistä ja se sitten tietysti kostautuu iltaisin, korkojen kera... Nyt kun muistaa illalla treenin jälkeen ottaa tuon Nutrilettin niin nälkä ei vaivaa ja yllätys, kun maha ei kurni niin laihduttaminen on ihan kivaa puuhaa :-).
    Tsemppiä sinulle projektiisi, hengessä mukana!
    terveisin teinipoikien äiti Turusta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi teinipoikien äiti Turusta, kiitos kannustavista sanoista. Aina on mukava saada tsemppejä :)

      Minua kiinnostaa, että minkä sanoisit olevan suurin syy siihen, että tuo 1-2kg tuli vuosittain lisää? Varmasti onnistut nuo kilot karistamaan helposti, kun olet ennenkin nutrannut ja tiedät mihin olet ryhtymässä. Tai vaikka et nutraisikaan, niin silti kiloille on näköjään tulossa kyytiä, kun asiaa jo ajattelet :)

      Makuja on tosiaan tullut mukavan paljon, suklaa on eniten minunkin mieleen. En kuitenkaan sano, että näitä ihan ilman syytä joisi. Pidän aina huolta siitä, että juoma on kylmä ja pilli saatavilla :D Ateriankorvikkeet on taas ihan toista tasoa, ne smoothiet on mielestäni oikeasti hyviä.

      Itselläni oli myös tottuminen tuohon ruokailurytmiin. Monesti lounas venyi jumpan tai huushollin pyörittämisen vuoksi, mutta nyt on treenikassissa aina pirtelö tai patukka. VLCD:llä on pitänyt ihan itseään jarrutella ettei ihan kaikkea urheilua tee mitä haluaisi, samaa mieltä siis laihduttamisen mukavuudesta kun maha ei kurni :D

      Kaikkea hyvää teille Turkuun ja kerrohan välillä kuulumisia! :)

      Poista
    2. Hei Sanni ja kiitos vastauksestasi!
      Takana 12 pv kevennystä (alle 1200kcal/pv) ja alkoholi myös poissa ruokavaliosta kokonaan, kiloja lähtenyt jo tuolla 2 kg jee :-)! Nyt mennään ekaa pv täysnutrausta, so far so good. Olo on kevyt ja virkeä, unen laatu hyvää.
      Helppo vastaus tuohon kysymykseesi painon takaisin tulemisesta: iltasyöminen/ ateriarytmi. Eli kiireinen työ pääasiassa syyllinen siihen, että joskus jää lounas ja välipala väliin (siis ihme että joskus oikeesti tosiaan unohtaa syödä, yleensä se on päinvastoin :D ), sillä seurauksella että iltaisin on tosiaan oikeesti nälkä. Sitä voi sitten vetää raksamiehen annoksen vaikka lihapullia ja muusia, huuhtoen sen alas parhaimmillaan vaikka oluella. Varmaan aika itsestään selvää ettei konttorityöläinen edes 4x vkossa jumpalla kuluta tuollaisia kaloreita kun syö liikaa ja väärään aikaan, noista ruokajuomista puhumattakaan...
      Se on tähän asti ollut suurin opetus ja oppi että Nutrilett tosiaan säännöllisin väliajoin (5x/pv) nautittuna pitää sen nälän loitolla, jolloin jaksaa keskittyä 100% siihen mitä suuhunsa laittaa.

      Sitten vähän negatiivista palautetta Nutrilettista, josta jo laitoin valmistajallekin palautetta... Nettisivuilla kehutaan että Smoothiet ovat vähälaktoosisia (esim FAQ osuudessa) ja ravintosisältö-osuudessa niiden laktoosi mainitaan olevan <0,1g/100ml ja <0,2g/330ml purkissa. Smoothie purkeissa, jotka tsekkasin vasta kotona, nuo vastaavat arvot ovat <1,0 ja <3,3 !!!
      No, uskoin nuo netissä mainitut arvot tarkistamatta valmistusaineita ja arvoja pakkauksesta tuotteita ostaessani. Mulla on aika vaikea laktoosi-intoleranssi ja nappasin perjantaina iltapäivällä välipalaksi sen marja-smoothien (tehty rasvattomaan maitoon) sillä seurauksella että olen lähes itkua vääntäen viettänyt viikonlopun todella kipeän jalkapallovatsan kanssa sohvalla, seurana 800mg Burana mm. Jälkikäteen otettuna laktoosin pilkkojalääkkeistä ei valitettavasti ole hyötyä... Vielä eilen illalla olin niin kipeä että luulin etten voi mennä tänään töihin. Että sellaista.

      Katsotaan nyt sitten mitä tuolta vastaavat, toivon että voin ainakin nuo tuotteet palauttaa ostopaikkaan tai löydän jonkun kaverin jolle voin ne myydä.

      Tosiaan, tämä nyt enemmän kaikille muille laktoosi-intoleraatikko lukijoille opiksi kuin varsinaisena palauteena sinulle :-). Ja hei, onhan varmaan vklopun aikana tullut edistystä dieetillä kun on maha ollut niin kipeä etten ole kylmää vettä lukuunottamatta syömään paljon mitään muuta :-) eli ei niin huonoa ettei jotain hyvääkin, näin tää täytyy nähdä.

      Tsemppiä sinne nutraukseen, täällä keskityn nyt vain suklaa-pirtelöön ja kasviskeittoon...

      Talvisin terveisin teinipoikien äiti Turusta

      Poista
    3. Hellurei taas,

      olin menossa nukkumaan, mutta luin sitten sinun viestisi vielä. Nuo väärin olevat laktoosipitoisuustiedot on nimittäin tosi huono juttu. Lähipiirissä on laktoosi-intoleranssi ja olen nähnyt mitä se tuskainen vatsanpitely sitten oikein on. Ihan kamala kuulla kivuista, upeaa kuitenkin että näet tässäkin asiassa positiivista. Oikea asenne :) Laitoin itsekin menemään heti palautetta ja pyysin, että heille tulisi edes yksi tuote mikä olisi kokonaan laktoositon.

      Tuosta painonnoususta vuosien saatossa se, että etköhän sinä toisenlaiset ateriat ansaitse kuin raksamiehen ateriat. Sitä ihan liian usein laittaa itsensä alhaiseen arvoon, ettei sitten kiinnitä tarpeeksi huomiota omaan hyvinvointiin. Muille kyllä toisi vaikka kuun taivaalta ja kasvattaisi vihannekset :) Eipä anneta sen raksamiehen enää tulla takaisin, kylässä se voi kyllä joskus käydä ;)

      Me hiihdellään sitten suht vierekkäin eteenpäin tätä täysnutrausta, itselläni nyt toinen päivä takana.

      Jeps, pysytään niissä pirtelöissä ja keitoissa.
      Hyvää yötä ja kevyttä vointia.

      Tsemppiä vielä Espoosta Turkuun :)

      Poista
  3. Olen nyt 2. kertaa täysNutrilettilla. Edellisen kerran jäljiltä kun kilot tuli kaikki takaisin - mikään kun ei kuurien välissä syömisen ja -rytmin osalta muuttunut.

    Nyt minulla onkin uusi startti käynnistynyt. TäysNutraan nyt 3. vuorokautta ja ainakin 2 vkoa. Tällä ajalla luon syömiseeni uutta rytmiä: minun täytyy ryhtyä syömään säännöllisesti välttääkseni iltamässäilyn.

    Itse olen koko ajan ollut painoindeksiltäni normaalin lukemissa, mutta vyötärö ja kaksoisleukani sekä energiatasoni ovat eri mieltä.. Tsemppiä kaikille omaan tavoitteeseen pääsemiseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi, mukava kuulla uudesta startista. Iltamässäilyyn pystyn samaistumaan täysin. Jännä oli huomata edellisellä VLCD kuurilla, että voi sitä nälkäisenäkin päästä untenmaille ja nälkä voi lähteä ihan vain juomalla vettä.

      Laita lisää viestiä jos haluat yhdessä pyöritellä sitä miksi viime kerralla ei tullut elämäntaparemonttia samalla. Autan mielelläni sinua jos tarvitsen tuon kahden viikon täysnutrauksen jälkeen apua. Facebookin kautta voit laittaa privaattiviestiä tai lähettää postia info@sunnyconsulting.fi.

      Tsemppiä matkaan! :)

      Poista
  4. Hei!

    Minulla on nyt toinen paketti menossa All in One -tuotteita ja 5. päivä. Ensimmäistä kertaa kokeilen nutraamista. Tässä vaiheessa lähtenyt 3.9kg. Tavoitteena tänä vuonna tiputtaa 20kg, viime vuonna lähti -14kg lähinnä liikunnalla ja herkkuja vähentämällä. Nyt ajattelin hakea nopeammasta startista vuoden alkuun lisää motivaatiota projektilleni.

    Eniten on yllättänyt aineksien ihan kohtuullinen maku - tomaattipasta on ainut, joka tekee oikeasti tiukkaa vetää alas. Olisiko tuunausvinkkejä? ;) Vaikeinta on ollut todella alhainen energiataso, mielelläni liikkuisin paljon mutta nyt jo tunnin kävelylenkki on liian raskas liikuntamuoto ja salikortti on automaattisesti hyllyllä. Olen todella väsynyt ja voimaton. Huimaustakin on ollut. Aluksi olin ajatellut siirtyä vielä tuolle täysnutraukselle tämän kahden paketin jälkeen mutta nyt epäilyttää, että miten sillä jaksaa jos ei tälläkään energiamäärällä? Nälkä ei sinänsä kylläkään vaivaa. Mietinkin, voisiko näillä paketeilla, joissa on enemmän kaloreita jatkaa sen kolme viikkoa? Kolmaskin paketti olisi jo valmiina hyllyllä... Näissä kun tuo kalorimäärä on hieman enempi kuin siinä täysnutrauksessa.

    Mielelläni tästä blogista lukisin myös hyviä vinkkejä nutrauksen jälkeiseen elämään eli miten kadotetut kilot oikeasti saa pysymään poissa, miten siirrytään osittaiseen aterioiden korvaamiseen N-tuotteilla jne. Paljon on saanut lukea eri kanavista isoista pudotusmääristä, mutta paljon myös niistä joilla kilot on tulleet takaisin. Miten onnistujat sen tekevät? Tiedän itsestäni että paras motivaation tappaja on se, että nyt tiputan kymmenisen kiloa ja siirryn tämän jälkeen kevyeen mutta normaalimpaan ruokavalioon ja saan heti viisi kiloa takaisin.

    Tsemppiä sinulle tavoitteeseen - seuraan isolla mielenkiinnolla blogiasi nyt kun sen löysin :)

    T.Täti Monica

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hellurei Täti Monica,

      Tuli ihan hymy huulille viestiäsi lukiessa :) On kyllä kannustavaa kuulla, että tästä blogista on joillekin hyötyä.

      3,9kg pudotus viidessä päivässä tuntuu varmasti jo aika keventävältä, aivan mahtava juttu. En näe syytä miksi -20kg ei onnistuisi, itsekuria sinulta varmasti löytyy kun olet viime vuonna jo nuo 14kg pudottanut! Tuokin on jo hieno saavutus, toivottavasti olet muistanut taputtaa itseäsi selkään :)

      Sama täällä, aineksien kohtuullinen maku tosiaan yllätti. Jos olet lukenut aiempia kirjoituksiani, niin varmasti huomaat miten superinnoissani olin alussa, minäkin aloitin siis kahdella All in One kuurilla.

      Tomaattipastasta helpommin syötävää saisi varmaankin ihan mausteilla ja mielikuvalla. Siihen voisi lisätä basilikaa ja/tai valkosipulia. Tärkeintä kuitenkin olisi hieno kattaus. Laita pasta kivaan astiaan ja leiki syöväsi ravintola-annosta minkä hinnaksi on lätkäisty 25€ :D Huomasin nimittäin itse mansikkapirtelön kohdalla, että minulla oli ennakkoluuloja, koska joskus olin sitä aikoinaan maistanut. Siinä ei auttanut kun vain kuvitella, että se maistuu hyvältä ja niin se sitten lopuksi maistuikin.

      Ikävä kuulla energiavajeesta, kroppa on kyllä sen verran mielenkiintoinen kapistus, että siinä voi mennä aikansa tottua tällaiseen kuuriin. Voi All in One paketeilla jatkaa vaikka sen kolme viikkoa, mutta tulokset ei toki ole sitten niin nopeita, kuin täysnutraus. Tässä vielä linkki tietoihin: http://www.nutrilett.fi/products/all%20in%20one/

      Sillä täysnutrauksella menee kroppa ketoosiin. Toisin sanoen siis saa energiaa sitten eri paikoista, kun sitä ei ruoan kautta tule. Itselläni tuli ihan virtapiikki muutaman päivän käytön jälkeen, eikä kolmen viikon kuurin aikana ollut vetämätön olo. Voisitko ajatella kokeilevasi täysnutrausta vaikka näiden kolmen paketin jälkeen? Ei sitä salikorttia sinne hyllylle raski oikein jättää pölyttymään, liikunta kun tekee mielelle hyvää :) Juotko muuten tarpeeksi vettä ja syötkö mitään kasviksia All in One paketin lisäksi?

      Jonkin verran kirjoitin viime VLCD:n lopetuksen jälkeen mitä on tullut syötyä, mutta pyhät kyllä sotki vähän tarkkuutta näissä asioissa. Pitääkin kirjoitella tarkemmin seuraavan lopetuksen aikoihin. Minulla alkaa sunnuntaina VLCD ja todennäköisesti kolmen viikon päästä siitä sitten palauttelen kohti normaalia elämää. Se on tavallaan tätä pitkän tähtäimen painonhallintaa http://www.nutrilett.fi/our%20diet%20programs/long-term-weight-loss/

      Tämä kilojen takaisin tuleminen on vähän sellainen juttu kuin asiakaspalaute: harvoin niistä tyytyväisistä asiakkaista kuulee, mutta negatiivinen palaute tulee kyllä perille. Toisinsanoen ne joilla ne kilot ovat pysyneet poissa todennäköisesti nauttivat uudesta elämästään muualla kuin nutrauspalstoilla :) Kyllä niitä suuria menestystarinoitakin välillä saa lukea ja toivottavasti minusta tulee yksi sellainen muiden joukkoon.

      Tsemppiä myös tavoitteeseen! Kirjoittelehan välillä kuulumisia :)

      Aurinkoisia päiviä sinulle

      Poista