Blogi on muuttanut: http://sannisunny.blogspot.fi.

sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Haluatko pudottaa 13kg kahdessa vai neljässä kuukaudessa?

Monta kertaa olen myös lukenut sitä ”syö terveellisesti ja liiku”. Kyllä, tuokin tapa toimii. Tässä voinkin esittää tuon kysymyksen, että laihdutko mieluummin 13kg kahdessa vai neljässä kuukaudessa? Ei kyse, ainakaan omalla kohdallani ole missään vaiheessa ollut mistään dieettikuurista minkä vedän läpi ja sitten jatkan vain samaan tyyliin mitä ennen. Kyse on ollut siitä, että haluan päästä normaaliin painoindeksiin, mahtua vaatteisiin (myös urheiluvaatteisiin) ja jaksaa tehdä asioita mitä ennen en jaksanut. Kuinkahan monella näistä neuvojista on 20kg ylipaino harteillaan?

Olen liikkunut ennen nutraamista, sen aikana ja tulen liikkumaan sen jälkeenkin. Sen vaan kerron, että on huomattavasti urheilusuoritustentaso noussut, kun ei ole 13kg lisäpainoa ympäri kroppaa rasittamassa niveliä. Tämän asian koettuani voin vielä suuremmalla syyllä suositella alkuun VLCD jaksoa ylipainoisille ihmisille, että he pääsisivät tosissaan harrastamaan liikuntaa.
Lisäksi sain täysistopin ruokailutavoista, kun kaikki päivän ruoat on pussissa valmiina. Ei tarvitse miettiä mitä syö milloin ja kuinka paljon. Tämän parin viikon aikana on pystynyt taas keksimään kaikkea uutta ja terveellistä viikoittaiseen kauppalistaan. Eli valmistautumaan jo siihen kevyempään elämään mikä VLCD jakson jälkeen tulee.
VLCD menetelmää käytetään sairaaloissa ja terveyskeskuksissa, joten se on yleisesti terveydenhuollossa käytettävissä oleva laihdutusmenetelmä ja kuuluu aikuisten lihavuuden Käypä hoito – suosituksiin.
Kalliiksi tuotteita monesti moititaan, niin en oikein ymmärrä mistä se johtuu. Yhden aterian hinnaksi VLCD kuurilla tulee noin 1€ ja ateriankorvikkeita käyttäessä hinta yhdelle aterialle on noin 2€.
Nutraaminen ei ole pelkästään tiukkaa pirtelö & keitto VLCD:tä vaan nutraaminen soveltuu myös muutaman kilon maltilliseen pudotukseen.

Näkemykseni nutraamisesta:


Taso 1: Täysnutraus - Nopea laihdutus. VLCD kuuri. Kesto: 0-16 viikkoa. Tuotteet: QuickWeight Loss tuotteet, eli pirtelöt ja keitot.
Taso 2: Osanutraus - Laihdutus: 3 Nutrilett tuotetta ja lisäksi terveellistä ruokaa niin, että päivän kokonaisenergia on 1200kcal. Kesto: Kunnes tavoitepaino on melkein saavutettu. Tuotteet: Kaikki Nutrilett tuotteet

Taso 3: Osanutraus - Tasapaino 2 Nutrilett tuotetta ja lisäksi terveellistä ruokaa niin, että päivän kokonaisenergia on 1500kcal. Kesto: Kunnes tavoitepaino on saavutettu. Tuotteet: Kaikki Nutrilett tuotteet
Taso 4: Ylläpito. 1 Nutrilett tuote ja lisäksi terveellistä ruokaa niin, että päivän kokonaisenergia on noin 2000kcal. Tasolla voi myös laihduttaa kokonaisenergian ollessa noin 1800kcal. Kesto: Tarvittaessa. Tuotteet: Kaikki Nutrilett tuotteet
Kyseessä ei siis ole pelkästään kuurista tai dieetistä.
Samat tiedot Nutrilett sivuilla:Nopea Painonpudotus (Taso 1)
Pitkän tähtäimen painonhallinta (Taso 2 & Taso 3)
Terveellisempi elämä (Taso 4)
Jos haluat lisätietoja, niin ota yhteyttä
Tänään oli punnitus aamulla ja niin se vaaka taas painui alaspäin ihaniin lukemiin: 74,9kg. Tässä olisi tasan YKSI kilo pudotettavaa, niin tämä nainen on normaaliin painoindeksiin kuuluva! :)


Kippis nutraustoverit! JUpean aurinkoista sunnuntaita kaikille!


16 kommenttia:

 1. Onnea! Huippu suoritus!
  Minäkin olen nutrannut 2 viikkoa ja viisi kiloa on lähtenyt. Vielä yksi viikko ja sit osanutraukseen. Kiloja pitäisi lähteä ainakin kymmenen, mutta ajan kanssa.
  Tsempit meille!
  -päivi-

  VastaaPoista
 2. Kiitoksia :) Yhteensä on nyt 14kg hävinnyt, mutta se yksi kilo liikkumisella ja terveellä ruokavaliolla lähti kyllä hitaammin kuin yksi kilo nutraamalla ;)

  Sullahan on jo puoliväli sitten jos jo viisi kiloa on lähtenyt, onnea myös sinulle. Eiköhän ne loput nopeaa osanutrauksellakin lähde :)

  Tsemppiä!

  VastaaPoista
 3. Ihanan realistinen ja positiivinen blogi! Onnittelut hyvästä tuloksesta jatkossakin! Itsellä myös reilut viisi kiloa lähtenyt parissa viikossa, nutraus on tuttua puuhaa ja menee rutiinilla kun päätöksen vain sai tehtyä. Vauvakilot jo karisseet, nyt kohti parempia lukuja ja olotilaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos :)
   Hienosti on sullakin lähtenyt homma liikkeelle, ei niitä vauvakiloja tosiaan tarvitse vuosikausia raahata mukana, kun siinä vauvassa on ihan tarpeeksi kantamista :D

   Tsemppiä hoikistumiseen! :)

   Poista
 4. ihanaa luettavaa...ja ennen kaikkea kannustavaa......kiitos!
  miulla on 11kg takana ja viela monta kymmenta edessa, mutta pikku hiljaa alaspain.....iloa paivaasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä nousee hymy korviin tällaisesta kirjoituksesta :) 11kg on paljon, onnea suuren taakan pudotuksesta. Sinulla on aivan oikea asenne, että pikku hiljaa, askel kerrallaan ja 100g kerrallaan. Kevyempänä kesää kohti! Iloista päivää myös sinulle :)

   Poista
 5. Hei! Täällä viidettä päivää täysnutraava!
  Kiitos innostavasta ja tietorikkaasta blogistasi :)

  Olen vielä hiukan pihalla Nutriletin pussien kanssa.
  Eli jos saan syödä viisi pussia päivässä, tarkoittaako
  se myös näitä Eat Well pasta/keittopussejakin.
  Patukkahan vastasi kahta pussia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vain, tätä on ilo kirjoitella kun on näin upeita lukijoita :)

   Jos puhutaan tasoina, niin on ehkä helpompaa. Tuo kuva mikä minulla on tässä kirjoituksessa ja sen alla olevat Tasoinfot kertoo sen mitä saa syödä.
   Eli jos haluat nopean painonpudotuksen, niin silloin syöt viisi kertaa päivässä ja VAIN ja AINOASTAAN Quick Weight Loss tuotteita (pirtelöt ja keitot) :) Patukassa ei ole täysin samoja ravintoarvoja kuin pirtelössä ja keitossa. Toki on näin jotkut tehneet, että syö sen puolikkaan patukan, mutta jos vain pystyy pidättäytymään pelkissa pirtelöissä, keitoissa ja kasviksissa, niin ei kannata riskeerata kuurin onnistumista patukan syömisellä.

   Maltillisempaan laihdutukseen (Taso 2 ja Taso 3) tulee sitten mukaan ne Eat Well tuotteet. Näillä tasoilla ei enää syödä viittä Nutrilett tuotetta päivässä, vaan 3 tai 2, niiden lisäksi siis kevyttä ruokaa, koska aina pitää kuitenkin se viisi kertaa syödä :)

   Kirjoittele lisää jos tulee kysyttävää, täällä minä olen auttamassa :)

   Poista
 6. Hei,

  Kiitokset ihanasta blogista. Täällä mennään kolmannella päivällä täysnutrauksella. :)
  Sellaista ajattelin kysyä, josko osaisit vastata, että voiko maustekurkkuja (siis sellaisia etikkaliemessä olevia) syödä? Entä makuvedet ja -vishyt? Onko sallittuja?

  -Minde

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Minde,

   Ole hyvä vain ja kiitos kun tätä luet :)

   Onnittelut kolmannesta päivästä, ne ensimmäiset on monille pahimpia, mutta sinulla onneksi päätös näyttää kestävän.

   En ole mistään lukenut, että maustekurkkuja voisi syödä. Voithan sinä kysyä vielä tuolla facebookin nutraajat sivulla tätä asiaa :)

   Kannattaa kuitenkin ajatella sitä miten lyhyt aika se VLCD kuuri kuitenkin on ja sen jälkeen voi kyllä maustekurkkuja taas syödä. Jos VLCD ei onnistukaan niin hyvin maustekurkkujen vuoksi, niin eikö se ottaisi aika paljon pattiin? :)

   Kasviksia saa kuitenkin rouskutella. Olen listannut tuonne Pikaopas & FAQ sivulle ruoat mitä olen nähnyt Nutrilett materiaaleissa listattuna hyväksyttyihin ruokiin VLCD tuotteiden lisäksi.

   Tsemppiä oikein paljon, ilmoittelehan välillä edistymisestä :)

   Poista
 7. Heippa,

  aivan ihana blogi sulla:). Täytyy myöntää et viikko sitten kun aloitin Nutrauksen, pidin koko touhua huuhaana. Mutta tänään vaaka näytti -5,6kg??!! Voi sitä riemua mikä aamulla oli,

  -Jenni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Jenni,

   voi että mistä teitä ihania lukijoita oikein riittää? <3 Kiitos todella paljon kommentista, laittaa hymyn huulille ja on ihana aloittaa viikonloppu.

   Viikossa -5,6?? :D :D Aivan huikea tulos! Onnittelut tuosta kadonneesta puolikympistä! Ei varmasti enää tunnu huuhaalta ;)

   Poista
  2. No eipä kyllä tunnu enää huuhaalta:). En ollu uskoa aamulla et todellakin on lähteny niin paljon viikossa. Mut lisääkin saa jatkua, joten vielä jatketaan kokonutrausta ja sitten siirrytäänkin osanutraukseen. Sun blogin avulla jaksankin porskuttaa eteenpäin;). Ennenkin useaan otteeseen kokeillu laihdutusta, mutta aina tullut sorruttua. Nyt ei tee mieli edes herkkuja:)).

   Mukavaa viikonloppua
   -Jenni

   Poista
  3. No minä täällä naputtelen sitten lisää, niin jaksat porskuttaa :) VLCD:llä se itsekuri kehittyy ja osanutrauksella alkaa sitten varsinainen haaste :) Itsellä tänään viimeinen VLCD päivä ja ihan ikävä tulee helppoa elämää :D

   Oikein hyvää viikonloppua sinulle

   -Sanni

   Poista
 8. Heips! Kiitos kivasta postista.
  Olen vähän tyhmä ja jäi vielä epäselväksi vähän, voiko tuossa Taso 1: Täysnutraus - Nopea laihdutus -vaiheessa käyttää ollenkaan noita Nutrilett-patukoita vai onko ne vain sitten nuo smoothiet ja keitot? Mulla on nyt kolmas päivä menossa, ihan hyvältä tuntuu. :) Kiitos inspiraatiosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moip! Hienoa, että saat täältä tsemppiä :) Se taso 1 on pelkästään ne keitot ja pirtelöt, eli ne paketit missä on merkintä "quick weight loss". Ne on niitä jauhepusseja.

   Ne patukat ja purkissa olevat smoothiet on sitten osanutrauksella. On kuitenkin sellaisia nutraajia jotka korvaa yhdellä patukalla 2 päivän ateriaa. Niistä tuloksista en kuitenkaan tiedä, kun en itse tuollaista kokeillut :)

   Laitahan viestiä jos tulee vielä kysyttävää. Kauheasti tsemppiä ja pikaista ketoosin saapumista! :)

   Poista