Blogi on muuttanut: http://sannisunny.blogspot.fi.

lauantai 18. toukokuuta 2013

Iltalehden jutussa "uusi minä" ja "vanha minä" vierekkäinOlihan se kummallista nähdä omat kasvot lehden kannessa keskiviikkona. En tiennyt, että tuo juttu ihan kanteen pääsee, vaikka todella tärkeä aihe onkin. Tässä jutussa on myös vähän sitä ennen & jälkeen meininkiä, kun jutussa on kuva viime kesältä ja sitten uusi kuva tämän vuoden keväältä. Onhan tuo ero kyllä aika huikea. Ymmärrän kyllä nyt niitä ihmisiä jotka sanoo olevansa isompanakin tyytyväisiä, niin minäkin olin 90% ajasta tyytyväinen ja muistan vielä miten minulla oli kaunis olo tuo mekko päällä ja juuri tuon kokoisena. Se 10% ajasta oli kuitenkin minun osalta ratkaiseva ja olotila silloin niin ahdistava, että päätin tehdä muutoksen. 

Onneksi muutoksen tein ja on kyllä ollut koko perheelle hyvä muutos, että on ”pääjehun” ruokavalio ottanut U-käännöksen parempaan. Nyt ajateltuna sehän on aivan itsestäänselvyys, että se vaikuttaa koska minähän sieltä kaupasta tavarat kotiin kannan. 

Lähdettiin naperoiden kanssa reissuun ja meillä (niinkuin varmasti tuhansilla muilla lapsiperheillä) on juttuna pysähtyä ABC:lle syömään ja leikkimään. Voi olla, että juuri lehtijutun vuoksi kiinnitin huomiota siihen, että ABC:n Apsi menulla ei ollut yhtään kalavaihtoehtoa ja jälkiruokana vain jäätelö, miksi ei vaikka rusinarasiaa? Jotenkin nyt kesän saavuttua haluaisi tarjota lapsille kevyttä ja raikasta ruokaa. Rasvainen ja suolainen ruoka ei kyllä harmoniaa automatkalle tuo ja sokeripiikki jäätelöstä tekee todennäköisesti matkasta "hauskan". Valitsin helpon tien tällä kertaa ja annoin typyn valita listalta minkä halusi: Nauravat nakit.  Annoksessa oli kaksi meloniviipaletta, mitkä katosivat ensimmäisenä.

Siinä vaiheessa mietin, että olisi kannattanut jaksaa katsoa vaikka aikuisten listalta jokin kevyempi ruoka ja jakaa se lasten kanssa. Ei ole maailman kauhein asia tämä annosvalinta, kun tämä ei ole päivittäin tapahtuvaa, mutta olisi se kevyempi vaihtoehto ollut parempi valinta. Sehän on tärkeintä mitä kotoa löytyy. 

Annos olisi voinut olla tämän verran pienempiAutoon mentäessä typy sanoi haluavansa Apsi pillimehun. Varmaan ranskikset janottivat ja yhdellä tytöllä oli sellainen mehu. Siinä vaiheessa vedin rajan ja sanoin jos on jano, niin meillä on vettä. 10 minuutin päästä typy sitten pyysi vettä ja täysin tyytyväisenä alkoi nukkua.

Juttelin eilen rakkaan ystäväni kanssa annoskokojen kasvamisesta. Akuutti on aiheesta kirjoittanut jo vuonna 2005 -Annoskoot ja kylläisyys. Minun mielestä tuo annoskokojen kasvaminen ei ole mihinkään kadonnut. Tuntuu ettei X-merkkien lisääminen lopu koskaan: Hampurilaisista tulee XXXL kokoisia ja miehille on tullut niin isoja vaatteita ettei kirjaimet enää riitä. 2XL-9XL on tervettä ja komeaa? 

Kamalaa mäkätystä tuli nyt tästä tekstistä, pahoittele. Aihe on vain nyt muutoksen jälkeen niin mielessä ja tuo lehtijuttu avasi vielä enemmän silmiä. Toivoisin niin kovasti ettei Suomi lyllerrä kohti ylipainoista tulevaisuutta silmät kiinni. Täyskäännöksen voi tehdä yhdellä päätöksellä.

Kirjoittele, jos haluat kysyä jotakin ylipainoon liittyvää asiaa. Mielelläni autan vain niin paljon kuin pystyn ja jos en johonkin tiedä vastausta, niin autan sen löytämään.

Facebook: Nutrilett-Sanni

Mummu toi mökille mansikoita. 
Viime vuoden satoa, mutta kyllä maistui taivaallisen hyvälle! Aurinkoista viikonloppua kaikille teille ihanuuksille! <3 :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti