Blogi on muuttanut: http://sannisunny.blogspot.fi.

perjantai 11. tammikuuta 2013

Pirtelöperjantai


Kylläpä on päivät nutraillessa hurahtanut ohi. Pariin jumppaan tuli ehdittyä, tänään viimeksi pääsin naperon kanssa ja sitten salin puolella kaverin kanssa. Hölkkäämiseen olen nyt rakastunut, juoksumatolla kului taas 20 minuuttia. Ei ole tietoakaan mistään heikkoudesta, mutta kovasti yritän itselleni muistutella sitä todellista kalorimäärää mitä tästä ravinnosta saa. Toisaalta ei tässä sykkeet heittele siitä mitä ne ennen nutrausta on ollut, niin omaa vointia seuraamallahan sen tietää parhaiten mitä voi tehdä.

Eilinen 10min hölkkäkäyrä
 

Naperon kanssa lauleskeltiin ”meidän biisiä” koko 12km matka jumpaan Jari Sillanpää – Olen luonasi aina

En ole vaa’alla käynyt koko viikkona, koska olen aika varma siitä, ettei siellä mitään kamalan suurta muutosta ole tapahtunut. Olo on kyllä hyvä ja kevyt, mutta olen edelleen aika vakuuttunut siitä, että ne joulusuklaat tuolla reiden takana väijyy. Lisäksi nesteet minulla oli jo vauhdissa ennen VLCD:n aloittamista, niin siitäkään syystä en usko älyttömiin tuloksiin. Jos edes kilon tiputtaisin, niin olisin tyytyväinen. Sunnuntaina sitten näkee millaista käyrää pääsee piirtämään. Lisäksi minua kyllä ilostuttaa suunnattomasti nähdä muiden onnistumisia, että omat kilot jää vähän taka-alalle.

Ensimmäistä kertaa elämäni aikana kuulin sellaisesta asiasta, että yhtä rasvakiloa kohti pitäisi kuluttaa noin 7000kcal. Ostin sykevyön kesällä ja siitä lähtien olen melkein kaikki liikunnat sinne lisännyt ja niiden lukemien mukaan vain noin neljä kiloa on pudonnut liikunnalla. Onhan sekin nyt jotain, mutta näiden nutraustulosten jälkeen näyttää muka pieneltä tuo neljä kiloa. Eiköhän se urheilu ole enemmänkin tukemaan laihdutusta ja tekemään muuta hyvää kropalle ja mielelle. Ruokavaliomuutokset pelaavat suurta osaa siinä, ettei ainakaan lisäkiloja tule.

Olen kirjoitellut kiloklubi keskustelupalstalla muiden nutraajien kanssa ja eilen iski yhtäkkiä mieleen totuus siitä, että minähän olen tosiaan pudottanut jo ainakin 11kg nutraamalla. Jostain syystä ajattelen monesti sitä suurta painonpudotustavoitetta mikä on vielä ainakin kahdeksan kilon päässä. Minun pitää katsoa taaksepäin nähdä se, että tässä on pari kuukautta vierähtänyt ja paino pudonnut jo 11kg, tuo kahdeksan kiloa ei enää ole juuri mikään haaste. Lisäksi tälle toiselle VLCD:lle kuurille rupesin sillä mielin, että saisin painon nopeaa sinne normaaliin painoindeksiin ja sinne pääsen jo neljän kilon päästä.

VLCD:lle olen ollut uskollinen. Pirtelöitä, lettuja ja pyöryköitä on tullut syötyä muutamien kasvisten kera , eikä enää nälkä ole vaivannut moneen päivään. Tänään olen juonut pelkästään pirtelöitä ja syönyt pari kaalinlehteä. Ihmeellisintä tässä on, että ei edes lihastreenien jälkeen ole paikat jumissa, kun on tällä VLCD:llä.

En tiedä että onko oikotietä onneen, omalla kohdallani on vaikeaa nyt sanoa, koska en voi nähdä tulevaisuutta. Voin kuitenkin sen verran sanoa, että tänään olen onnellisempi kuin eilen. Eilen olin taas huomattavasti onnellisempi kuin silloin ennen laihduttamisen aloittamista. Näyttää tämä nutraaminen nimittäin herättävän aika paljon mielipiteitä ja joistakin kommenteista tulee itselleni sellainen olo miten ei missään nimessä haluta muiden onnistuvan laihdutuksessa. Jos elämässänne on epäilijöitä, niin kehottakaa tulemaan tänne blogiini katsomaan painokäyrää. Oli kyse sitten kahden tai kahdenkymmenen kilon pudottamisesta, niin muistakaa hoikistujat rakastaa ja arvostaa itseänne sen verran, että sen painon myös pudotatte.

Mitä sitten tulee siihen ketoosiin, niin kyllä se on nutraamalla mahdollista nyt omin silmin todistettuna Ketostix liuskoja käyttäen. Lääketieteellistä syytä sille en nyt osaa kertoa, koska hiilihydraatteja tulee päivässä noin 70g Nutrilett tuotteista ja olen syönyt lisäksi kasviksia.  Ketoositaso on matala. Järjellä ajateltuna eivät samat hiilihydraattirajat koske niitä jotka nutraavat, kun energiasaanti on niin pientä. Toinen tilanne on sellaisilla laihdutuskeinoilla missä syödään oikeaa ruokaakin, kun sitä energiaa tulee muutenkin, niin kroppa ei niin tehokkaasti käytä kaikkea energiaa. En siis voi tästä virallista kantaa sanoa, mutta oma näkemys olisi tällainen.

Lauantaille on luvassa myöhäistä leffailtaa, onneksi sellaisessa seurassa joka ymmärtää tätä nutraustouhua. En usko kauheiden houkutusten tulevan viikonlopun myötä, sillä onhan tämä jo tuttua juttua viime VLCD:ltä. Onneksi ei tarvitse käydä missään juhlissa tai leffateatterissa, toisaalta menipä se laivalla käyminenkin aika kiltisti, on tässä jo tullut paljon opittua kevyestä elämästä.

Nutrilett sivulle kannattaa muuten rekisteröityä ja valita oma painonpudotus ohjelma. Sieltä tulee aika hyviä vinkkiposteja sitten sähköpostiin. Esimerkiksi tietoa siitä mitä voi syödä nutrilett tuotteiden lisäksi. Sitä sallittujen ruoka-aineiden listaa edelleen keräilen, tässä uusin versio
Herkkusieniä, tomaattia, porkkanaa, kurkkua, valkokaalia, herneitä, selleriä, parsakaalia, kukkakaalia, chili, valkosipuli, yrtit, mausteet, sitruuna, lime, sipuli, balsamietikka, kesäkurpitsa

Toivon kaikille erittäin helppoa viikonloppua, sunnuntaina puntarille! J

8 kommenttia:

  1. Kiitos hyvästä tsemppaus blogista! Täältä löytyykin paljon hyvää tietoa Nutraukseen ja VLCD-dieetin ylläpitoon :). Jäänpä seuraamaan jatkossakin!

    Ps. Itselläni ensimmäinen VLCD-dieetti päivä onnistuneesti takana :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi, olepas hyvä vain. Tätä on mukava kirjoitella, kun tulee palautettakin.

      Monille se aloittaminen on vaikein, eli olet nyt sen ensimmäisen päivän ja varsinkin sen päätöksen tehnyt. Onnittelut siitä! :)

      Seurailen sinun VLCD menoa blogisi kautta. Tsemppiä! :)

      Poista
  2. Mä oon käyny täällä lukemassa viime aikoina, ite oon laihduttanu nyt 5kg pelkällä liikunnalla, nutraaminen kiinnostaisi, mutta vielä yritän ilman pärjätä. Mutta täältä on kiva lukea myönteisiä juttuja nutraamisesta siitä ku ollaan montaa mieltä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Hannah, onnittelut tuosta viiden kilon karistamisesta. Jos ei ole kauheasti ylipainoa ja liikunnalla laihduttaminen onnistuu itselle sopivalla vauhdilla, niin eihän sitä sitten tarvitse nutrata :)

      Itse siirryn tästä VLCD:ltä osanutraukseen viimeistään parin viikon päästä kevyeen ruokavalioon ja pariin ateriankorvikkeeseen päivässä, lisäksi vielä tietenkin se liikuntaa.

      Kannattaa tuotteita ainakin kokeilla jos kiinostaa, itse pidän kaikista eniten siitä miten helposti saa syötyä treenien jälkeen kun juo pirtelön tai syö patukan.

      Tsemppiä laihdutukseen ja tervetuloa lukemaan lisää :)

      Poista
  3. Kiitos hyvästä blogista. Luen tätä usein. Nutraus kiinnostaa hirveästi. Ja kilojakin olisi liikaa eli aihetta olis. Minkä ikäiset lapset sulla on? Voiko tuota tehdä imetys aikaan, lapsi saa kyllä soseitakin jo. On 5kk vanha. Hauskaa leffa iltaa! T.Alisa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Alisa, ole hyvä vain, kirjoittelut jatkuu ainakin toukokuuhun saakka :)

      Minun naperot on jo ihan kohta 3v ja pienempi on 9kk. Tämä nutraus on iso helpotus siihen, että itse muistaa arjen pyörityksessä edes syödä :D

      Vaikka nutraus kiinnostaa, niin sinnittele sinne asti ettet imetä. Ei näissä sellaisia ainesosia ole mitkä haitallisia olisi, mutta eihän sitä voi 100% varmuudella testata oikeastaan mitenkään :) Valitettavasti olet vielä vähän aikaa siinä "ulosrajoitetussa" porukassa, mutta ei nämä tuotteet mihinkään katoa. Ja täällä ollaan tukena kunhan tulee se aika, että aloitat :)

      Voithan nyt jo aloittaa ruokavalion keventämisellä, oikean ateriarytminharjoittelulla ja runsaalla vedenjuonnilla. Ruokavalion keventäminen olisi joka tapauksessa hyvä tehdä ennen nutrauksen aloittamista.

      Leffa-ilta peruuntui, mutta ihana täällä on kirjoitella blogia :D

      Oikein hyvää lauantai-iltaa sinulle!

      Poista
  4. Tervehdys! Itsekin laihdutan ja kirjoittelen tuolla Kiloklubissa (löysin blogisi osoitteen sieltä). En nutraa, mutta laihdutan muuten "väärin". Ja voi sitä älämölön määrää ja pelottelua. Mullekin jo povailtu kamalia tauteja ja sitä, että elimistöni ahmii jo sydänlihastani päivälliseksi, koska en syö sitä KILOKLUBIN SUOSITTELEMAA kahtatuhatta kaloria päivässä jne.

    Tulosta olen kyllä saanut ja se se vasta ärsyttääkin. Kaikkitietävät, kuudetta vuotta samaa viittä kiloa laihduttavat henkilöt tulevat pyytämättä kirjoittamaan päin naamaa, että vuoden päästä olet täällä itkemässä, että laihdutetut kilot tulivat tuplana takaisin. Ja itse nyyhkyttävät omassa blogissaan, että taas tuli kiloja lisää vaikka söin eilen vain kaksi kääretorttua ja kolme pussia sipsiä SUOSITUKSEN päälle.

    Ei noiden kanssa jaksa kuin nauraa välillä.

    No ainakin saan olla hoikka hetken aikaa enkä itseäni sydämettömäksikään vielä luokittele :)

    Mutta onnea sinulle jatkoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hellurei!
      Heh, olet tainnut saada osasi "upeita" neuvoja :D

      Loppujen lopuksihan me kaikki ollaan ihan itse omasta laihdutuksesta vastuussa. Toivonkin tämän vielä sykkiväni sydämen pohjasta ettei aloittavat laihduttajat lyö hanskoja tiskiin muutamien ilkeiden kommenttejen vuoksi.

      Fakta on kuitenkin se, ettei kaikille sovi sama laihdutustapa. Me ollaan onnekkaita, kun ollaan löydetty ne meille sopivat.

      Hoikistumisiin ja tsemppiä myös sinulle! :)

      Poista