Blogi on muuttanut: http://sannisunny.blogspot.fi.

keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Meneekö laihdutus talviunille?


Hämmästyttävän moni lähipiirissä on alkanut jo puhumaan miten sitten vuonna 2013 aloittaa laihduttamisen. Itse kuuluin vuosi sitten näihin aikoihin samaan porukkaan ja sain itselleni vapauden herkutella pikkujouluissa. Tänä vuonna joulukuu on kuitenkin ollut loppuspurttifiilistä täynnä. Jumppa-aikataulut näyttävät lumoavilta ja salaatti on erittäin hyvä vaihtoehto lounaaksi ja päivälliseksi.
Takaraivossani pyörii ajatus siitä miten säästän kaloreita joulua varten, esimerkiksi en syönyt yhtään piparia joulujuhlissa niin voin sitten ainakin sen yhden piparin syödä jouluna hyvällä omatunnolla. Nyt on niin kauan jo ajatellut terveellisempää elämää, niin en kyllä nauti kunnolla raskaammasta ruoasta jos en sitä ole ansainnut.  On vaan niin hölmö olo siitä miksi en aikaisemmin tosissaan alkanut laihduttamaan, vaan minkälainen naurettava tekosyylista sieltä takaa löytyy ja monta tuhatta kaloria on niillä tullut kroppaani jumitettua.

Joululahjat on nyt ostettu ja paketoitu. Kuinkahan paljon tuonne kauppoihin katosi, kun siellä piti edestakaisin rampata. Olisin ostanut jouluksi juustotkin tänään, mutta ystävällinen juustolady kertoi että hän aikoo ostaa viikon päästä ja silloin vielä on helppo saada tuotteita. Hän ehdotti kokeilemaan paria juustoa ennen joulua, mutta sanoin etten tässä vaiheessa halua syödä mitään herkkuja vaan säästän joulua varten. Sitten hän kehotti minua liittymään hänen kanssaan ihmedieetille, tietysti kysyin mikä se on. Se on sellainen, että saa syödä mitä haluaa ja niin paljon kuin haluaa ja sitten odotetaan vain ihmettä miten ne läskit lähtisi pois. Oli kyllä hauska tapaus, sieltä ostan varmasti joulujuustot.

20. päivä alkaa meidän taloudessa jouluaika, kun vieraat saapuvat taloon, sitä ennen ehtisin kyllä vielä pudottaa painoa jos ei enempää, niin ainakin sen 500g! Sellainen tilanne olisi nimittäin hieno, että vaakalukema alkaisi onnellisella seiskalla vielä jouluaattonakin. Katsotaan miten tässä käy, kun lauantaina on ensimmäiset pikkujoulut ja keskiviikkona toiset. Jumppaan pääsen toivottavasti vielä useita kertoja, tänään Pilatekseen jäi 230kcal

Ruokavaliossani on vielä pohdinnassa se mitä pitäisi syödä ja kuinka paljon. Kaikki kalorimäärät kun tuntuu suurelta VLCD:n jälkeen ja nykyään tulee niin pienestä määrästä kylläiseksi. Nyt tuijotan kalorimääriä ja toivon piakkoin oppivani tarkastamaan nopeasti mikä ravintosisällössä on tärkeää.

Kiloklubin sivuilla on suositusrakenne päivän kalorijakamiselle näin: Aamiainen 20%, Lounas 40%, Välipala 7%, Päivällinen 26% ja iltapala 7%. Päivässä käytettävä kalorimäärä on 1400kcal tällä viikolla, tämä jaettuna sadalla saan yhden prosentin, eli 14kcal. Kalorit jakautuisivat sitten näin: aamiainen 280kcal, lounas 560kcal, välipala 98kcal, päivällinen 364kcal ja iltapala 98kcal = 1400kcal.
Eilen teki ihan älyttömästi mieli suklaata, niin söin välipalaksi palan hunger control patukkaa. Jaon sen kolmeen osaan jolloin kalorimäärä on noin 100kcal ja yhdestä patukasta riittää välipalaa vielä kahdeksi päiväksi.
 

Tänään ei kaloreita tullutkaan kuin 826kcal. Ihan siitä syystä, että olin aamupalalta päivälliseen menossa. Aamiaiseksi tuli otettua Tasty Tropical Smoothie, lounaaksi samaa settiä ja välipalaksi vaniljapirtelö. Päivällisen aikana söin tonnikalaa, salaattia ja leivän. Iltapalaksi söin jo vakioksi muodostuneen annoksen maustamatonta jogurttia ja jäisiä mustikoita.

Ei tullut mieleen syödä enempää, kun ei ollut nälkä ja vasta nyt tajusin tuon kalorimäärän, kun ruokapäiväkirjaan tiedot laitoin. Hymytarran lisäsin salaattilootaan, niin tulee keskitettyä siihen osastoon vieläkin enemmän.  Laatikosta löytyy aina kurkkua, joista voi tehdä tarvittaessa myös tikkuja, paprikaa, jääsalaattia ja pieniä tomaatteja. Muuten kaapissa vakiona on maustamatonta jogurttia, rasvatonta maitoa, kananmunia,  kanafileepaketti (tulee tosi hyvää kun paistaa vain oliiviöljyssä. Kaloreita tulee, mutta hyviä sellaisia), kalkkunaleikettä, raejuustoa, aamupala juustoa (korvaa levitteen ja juuston) ja tonnikalaa.  Viime viikonloppuna tuli muuten sorruttua dippiin kurkkutikkujen kanssa. Luin jostakin, että dippijauheen voisi sekoittaa maustamattomaan jogurttiin jolloin kalorimäärä ei nousisi kermaviilin myötä taivaisiin.
 
Olen lisännyt bloginireunaan osion ”Luettavaa”, mistä löytyy linkkejä juttuihin mitä netissä lueskelen. Melko suoraan juttujen sisältö heijastuu ruokavalioon ja tällä kertaa tuli kaupasta mukaan pelkästään juttujen perusteella saksanpähkinöitä ja avokadoa. Pähkinät nyt menee vaikka salaatin seassa, mutta avokadosta pitää keksiä jokin juttu. Jos vaikka vihdoinkin tekisi sitä hehkutettua avokadopastaa tai voisihan tästä tehdä guacamolea dipiksi kurkuille.
Lounas alle 300kcal
 
 
Huomenna aamu taitaa taas alkaa smoothiella, mutta lounaalla ajattelin testata jotain eat well vaihtoehdoista.

Rentouttavaa joulunaikaa niille jotka ovat jo sinne menneet ja tsemppiä niille jotka vielä kirittävät joulua kohti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti