Blogi on muuttanut: http://sannisunny.blogspot.fi.

sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Punnituspäivänä jouluherkut mielessä


Pirtelöt pääsi loppumaan keskellä viikkoa kun en tajunnut niitä tarpeeksi ajoissa pyytää Nutriletilta lisää. Olen parina päivänä syönyt Hunger Control patukoita ja ei muuten haittaa yhtään, että saa syödä luvan kanssa suklaata. Tänään oli vuorossa Chocolate Chip Cookie lounaaksi, mikä oli muuten hyvää! Laitoin pari patukkaa laukkuun että on lounas tai päivällinen matkassa jos ei ruokailulle meinaa löytyä aikaa. Olen nyt oppinut syömään aamiaisen noin seitsemältä, lounaan yhdentoista aikoihin, välipalan kahdelta, päivällisen viideltä ja iltapalan kahdeksalta. Lisäksi ruokailut ovat enemmän aamupainotteisia, kun ennen saatoin syödä kunnolla vasta illalla.

VLCD loppui tällä kertaa maanantaina (saattaa jatkua tammikuussa) ja sen jälkeen päivän kalorimäärä on ollut noin 1000kcal päivässä. Oli mielenkiintoista huomata miten paljon syötävää piti keksiä, että sai edes tuon kalorimäärän syötyä, siis terveellisellä ruokavaliolla. Osana ruokavaliota oli kaksi Nutrilett pirtelöä ja niissähän ei kaloreita ole kuin noin 117kcal. Tämä osittain nutraaminen on kyllä haasteellisempaa kuin täysnutraus, kun pitää lukea, punnita, laskea ja miettiä mitä oikeasti vuorokauden aikana haluaa ja voi syödä. Kyllä tämä helpottuu kuitenkin koko ajan, kun ei ihan kaikkea enää tarvitse punnita.

Muutamia yllätyksiä on kyllä tullut, esimerkiksi se miten pieni neljän gramman juustosiivu on ja miten paljon salaattia mahtuu päivällisellä lautaselle. Jos pelkkiä kalorimääriä tavoittelee, niin sittenhän se hoituisi ihan muutamalla pasteijalla koko saldo. Täällä on tullut kauhisteltua jouluherkkujen sisältämiä kaloreita: Näin jouluherkut lihottavat –Iltalehti. On silti tullut leivottua pipareita ja joulutorttuja, mutta syötäväksi asti on tullut vain neljä ranskanpastillia, missä niissäkin on kyllä jo noin 20kcal. Ensi viikolla sitten 1200-1400kcal päivässä, josta siitäkin osa Nutrilett tuotteita.
Keskiviikon lounas
 

Lisäkommenttina tästä ruokavaliosta se, että ymmärrän kyllä niitä jotka sanovat miten mitä tahansa voi syödä kunhan syö tarpeeksi pieniä annoksia ja liikkuu tarpeeksi. Niin minäkin sitten tulevaisuudessa aion elää, kunhan nyt ensin pääsen siihen painoon missä voin noin elää. Nyt pitää mennä mahdollisimman kevyellä ruoalla ja liikun paljon. Taakse jäävä viikko on kyllä liikunnan suhteen aika huono, mutta minkäs teet jos on itsensä saanut vain kolmeen jumppaan, onneksi edes niihin.

Minulle tuli muutamia kysymyksiä Nutrilett tuotteista, niin tässä vähän lisäohjeistusta vielä nutraamiseen: Hunger Control patukka ei siis kokonaan sovellu noin sanotuksi kevyeksi välipalaksi. Siihen tarkoitukseen on Smarter Snacking patukat joissa on 97kcal. Hunger control patukat ovat siis ateriankorvikkeita ja niissä on noin 216kcal. Nutrilett sivuilla on lajiteltu tuotteet ateriatyypin mukaan: aamupala, välipala, lounas, päivällinen. Huom. joillakin sivuilla alareunassa on "Katso Kaikki" -linkki.

Mieheltä päivän paras kommentti: ”sut on photoshopattu”, eli minä olen siis pienentynyt hänen mielestään.. Uskalsin mittailla ihan mittanauhalla ja totta se oli, vyötäröni on vihdoinkin alle 100cm. Tarkalleen ottaen 96cm, mikä on vielä erittäin huono terveyden kannalta, mutta koko ajan menossa siis kohti terveellisempää. 18cm pitäisi tuosta saada pian pois, alkakoot projekti: humppakahvat huitsin Nevadaan. Testata voi omat mitat sivulla Tohtori.fi

Paino tänään 80.3kg. Vain -500g viikossa, mutta pitää nyt olla siihenkin tyytyväinen, suunta on sentään alaspäin. Sen osaan sanoa, että on turvotusta päällä ja ruokavaliossani on ollut liikaa suolaa parin päivän aikana.


 

Ei tätä voi kuitenkaan kokonaan laittaa nesteen piikkiin, pitää tarkastella viikon syömisiä tänään illalla ruokapäiväkirjasta tarkemmin. En muuten aiemmin ole ajatellut, että ruokapäiväkirjaa voisi täyttää etukäteen. Tämän viikon aikana on kuitenkin ollut iso apu siitä, että olen iltaisin jaksanut kirjoittaa ja laskea mitä syön seuraavan päivän aikana. Siinä on ollut sitten hyvä runko mitä noudattaa päivän aikana.
Tulevan viikonlopun paino ei sekään kyllä anna kunnon tietoa siitä osaanko minä nyt tätä osa-nutrausta vai en. Lauantaina on nimittäin pikkujoulut, ja siitä kun ponkaistaan viikon päähän niin onkin jo joulun juhlaa. En kuitenkaan luovuta tätä laihduttamista nyt ja totea vaan miten vuonna 2013 ehtii, vaan katson edelleen mitä syön, mutta en itseltäni juhlissa kaikkea hyvää kiellä. Katsellaan mitä vaaka on tästä ratkaisusta sitten mieltä J

Jouluisia tunnelmia kaikille

-

Lisätty 10.12.2012 yhden päivän ruokalista 1000kcal.
Ruokalista on tehty VLCD kuurilta palautumiseen. Nutrilett pirtelöinä metsämarja ja suklaa.

Kannattaa itsekin käydä hahmottelemassa ruokapäiväkirjaa www.kiloklubi.fi , jäsenyys on ilmainen.

Klikkaamalla kuvia saat ne suuremmaksi


 

2 kommenttia:

  1. Kertoisitko tarkemmin ruokavaliostasi ja mitä syöt päivän aikana, olisi kiva saada vinkkejä myös omaan ruokavalioon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi, lisäsin blogitekstiin kuvat yhdestä päivästä. Voin seuraavaan blogiin kirjoitella tarkemmin miten päivät menee, toivottavasti löytyy vinkkejä.

      Poista