Blogi on muuttanut: http://sannisunny.blogspot.fi.

maanantai 27. toukokuuta 2013

Keskivartalolle treeniä ja hymyä elämäänLauantaihin saakka sai jännittää koetuloksia, mutta nyt odotus on vihdoinkin ohi ja voin lisätä ammattitaitoihin kuntosaliohjaajan. Nyt olen siis Meikkaaja-Maskeeraaja-Vartija-Sihteeri-Johdon Assistentti-Hyvinvointikonsultti-Kuntosaliohjaaja. 

Punaisen langan ammateista olen löytänyt siinä, että kaikissa teen töitä ihmisten hyvinvoinnin eteen ja samaa rataa jatkan: kesäkuussa aloitan Personal Traineriksi/Yksilövalmentajaksi/Henkilökohtaiseksi valmentajaksi/Omavalmentajaksi/Omaohjaajaksi kouluttautumisen. Katsotaan mikä noista titteleistä sitten tuntuu parhaimmalta koulutuksen päätyttyä. 

Joutsen oli myöhästynyt joukkoliikenteestäLaihtumisen myötä löytyi ilo liikkumiseen ja tuo yhdistelmä on näköjään potkaissut lisää virtaa aivoihin sen verran, että tuntuu mahtavalta oppia uusia asioita. Varsinkin hyvinvointiasiat ovat nyt lähellä sydäntä, kun itse vielä muistaa minkälainen vetämätön olo oli vielä puoli vuotta sitten ja nyt elän kuin toista elämää. Onneksi edelleen tämä on oma elämäni, mutta nyt miljoona kertaa parempaa. 

Aikaisemmin tuli monet kerrat luettua onnistumistarinoita ja uuden elämän löytämisistä kertovia ohjelmia on tullut katsottua kyllä tarpeeksi. Toivon vain niin kovasti, että joku näistä kirjoittamistani teksteistä tai muutoskuvista näkee sen, että muutos on mahdollinen myös omalla kohdalla. Pitää valita mitä haluaa olla ja alkaa tekemään töitä sen eteen.

Minun päätös on, että haluan kiinteämmän keskivartalon. Tässä yksi treeni minkä voi toteuttaa pikaisesti tai pitkän kaavan mukaan. Toisto määriä voi muutella tai sitten liikkeiden määrää. Jos keskivartalo on todella huonossa kunnossa, niin voi lähteä toteuttamaan treeniä vaikka 5 toistoa per liike ja tähdätä joka treenikerralla siihen, että tekee liikkeitä listalta enemmän. Kun lihakset alkavat tottua treeniin, niin toistomääriä voi vaikka ihan 25 toistoon saakka.

Itse tein tänään pikaversion, koska halusin nähdä miten nopeaa tämän saa vedettyä läpi toistoilla mitkä kuitenkin vähä tuntuisi. 

Tein 10 toistoa per liike ja pidoissa olin 10 sekuntia. Aikaa kului 13min. Vauhti oli päällä ja lämmin tuli!1. Ylävartalon nostot päinmakuulla, ojennettua ylävartaloa nostetaan koskematta lattiaa noin 20 cm/toisto.
2. Alavartalon nostot päinmakuulla, ojennettua alavartaloa nostetaan koskematta lattiaa noin 20 cm/toisto.
3. Ylä- ja alavartalon nostot päinmakuulla, ojennettuja ylä- ja alavartaloa nostetaan yhtä aikaa koskematta lattiaa noin 20 cm/toisto.
4. Keinunnat päinmakuulla, keskivartalo kaareksi taivutettuna keinutaan eteen ja taakse koskettamatta lattiaa muuten kuin lantiolla.
5. Pito päinmakuulla, ojennettuja ylä- ja alavartaloa pidetään staattisesti noin 20 cm korkeudessa.
.6. Ylävartalon nostot selinmakuulla
7. Alavartalon nostot selinmakuulla (paina ristiselkää maahan, jos tuntuu kipua laita polvet koukkuun ja tee pienempi liikerata)
8. Ylä- ja alavartalon nostot selinmakuulla
9. Keinunnat selinmakuulla
10. Pito selinmakuulla
11.   Ylävartalon nostot kyljellä
12.   Alavartalon nostot kyljellä
13.   Ylä- ja alavartalon nostot kyljellä
14.   Keinunnat kyljellä, ylemmällä kädellä voi ottaa lattiasta tukea.
15.   Pito kyljellä
16.   Teräsmiesliike, ylävartaloa nostetaan suoraan ylöspäin nykimättä hartioilla.
17.   Alavatsalihakset, ojennettua alavartaloa nostetaan kohtisuoraan ylöspäin niin, että lantio nousee maasta.
18.   Pyöräilyliike, ojennetaan ja koukistetaan vuorotellen vasemman- ja oikeanpuoleisia raajoja: raajat eivät koske maahan.
19.   Lantion pito kyljellä: lantion staattinen pito mahdollisimman ylhäällä ojennetulla vartalolla.
20.   Lantion nostot kyljellä: lantion nostot mahdollisimman ylös ojennetulla vartalolla
21.   Vinot vatsalihakset: istumaan nousu josta kierto yläasennossa vasemmalle ja oikealle.
22.   Vinot selkälihakset: ylävartalon nosto josta kierto yläasennossa vasemmalle ja oikealle.
23.   Lapojen nosto, ylävartalon nosto josta yläasennossa lapojen yhteen puristus.
24.   Lapojen nosto ja käsien suoristus  ylävartalon nosto josta yläasennossa lapojen nosto, käsien suoristus ja palautus.
25.   Staattinen pito kyynärnojassa keskivartalo tiukkana.
26.   Uintiliike ylävartalolla päinmakuulla, ojennettujen käsien vuoroittaista nopeahkoa ylös-alas-liikettä.
27.   Uintiliike alavartalolla päinmakuulla, ojennettujen jalkojen vuoroittaista nopeahkoa ylös-alas-liikettä.
28.   Uintiliike ylä- ja alavartalolla päinmakuulla, ojennettujen käsien ja jalkojen vuoroittaista nopeahkoa ylös-alas-liikettä.
29.   Uintiliike ylävartalolla selinmakuulla
30.   Uintiliike alavartalolla selinmakuulla
31.   Uintiliike ylä- ja alavartalolla selinmakuulla 

Treenin & kuvan alkuperä on nyt hukassa, joskus tämän netistä löysin. Lisään sen tähän kirjoitukseen kunhan sen löydän.

Leikkikentällä on tullut oltua tänä kesänä enemmän kuin koskaan aiemmin. Liukumäkeä voi muuten laskea aikuisetkin ja rimpuiluteline on aivan mahtava paikka treenata lihaksia. Lapsetkin tuntuvat tykkäävän, kun aikuinenkin tulee kunnolla leikkiin mukaan.


Neidin oma kesäkukka

 Puiden ympäriltä on nyt verkot poissa, kesä on täällä. Jos vatsalihakset eivät tule treenistä kipeäksi, niin toivottavasti sitten nauramisesta. Oikein iloista ja lapsenmielistä viikkoa kaikille!

5 kommenttia:

 1. Onnea, onnea, onnea!
  Monta juttua olet kevään aikana saavuttanut, hyvä Sinä <3
  On kyllä tosi hienoa, että siinä kaiken ohessa olet opiskellut, laihduttanut ja hhoitnaut perheen. Kyllä nuorena jaksaa!
  Ihanaa kevättä vai liekö se jo kesä, ainakin ilmojen suhteen tuntuu siltä.
  -päivi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä ollut aivan hurja kevät. Kiitoksia onnitteluista ja siitä, että olet niin ahkerasti minua tsempannut kommenteillasi <3

   Ihanaa kesää kait tämä jo on, samoin sinulle! :)

   -Sanni

   Poista
 2. Heippa! Olen lueskellut blogiasi jonkun tovin hakeakseni sitä fiilistä että joku on onnistunut. Itse olen aloittanut saman kuurin lukemattomia kertoja, jaksanut muutaman päivän, sortunut ja jatkanut taas. Itsekurini lomailee tai on jäänyt eläkkeelle. Tiedä häntä.

  Haluaisinkin kysyä että miten paljon liikuit kuurin aikana? Itsellä kaikki arkiliikkuminen sujuu kävellen/pyörällä ja lapsen kanssa päivittäin käydään reilun tunnin mittaisilla reippailla fillarilenkeillä. Onhan se lisää entiseen elämään mutta mikä on riittävästi; vai onko mikään?

  Jokatapauksessa huimasti onnea todella hienosta muodonmuutoksesta! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Minulla oli varmaan sinun itsekuri lainassa. Saat sen kyllä nyt takaisin, kun on uudet tavat tullut jo taottua päähän ;)

   Aika paljon on tullut liikuttua, enemmänkin olisi kyllä voinut. Olen käynyt noin kolme kertaa viikossa ryhmäliikunta tunneilla ja siihen päälle vielä hölkkäilyt muutamana päivänä. VLCD kuurin aikana liikuntaa oli pari tuntia viikossa.

   Hyvin sinä jo liikut! Suositus on viikkotasolla liikkua 2h 30min reippaasti tai 1h 15min rasittavasti. Lisäksi pitäisi treenata lihaskuntoa ja liikehallintaa 2 kertaa viikossa.

   Mitä enemmän tässä urakan aikana laihtui, sen mukavemmaksi liikkuminenkin tuli. Itsekuria löytyi siitä, että ne VLCD jaksot oli vain sen 3 viikkoa elämästäni ja sen jälkeen oli taas helpompaa ja mukavempaa harrastaa liikuntaa.

   Tuota lihaskuntoa kannattaa treenata ihan siitäkin syystä, että lihas käyttää energiaa pelkällä olemisella, kun läski vain on. Punttia vain käteen ja treenaamaan! :)

   Kiitokset onnitteluista, kohta minä saan onnitella sinua :)

   Poista
  2. Täältä voi lukea lisää liikuntasuosituksista: http://www.ukkinstituutti.fi/tietoa_terveysliikunnasta/liikunta_ja_painonhallinta/arkiliikunta_painonhallinnan_apuna

   Poista