Blogi on muuttanut: http://sannisunny.blogspot.fi.

keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Ethän sinä enää käytä niitä Nutrilett-tuotteita?Tuota kysymystä kuulen usein, viimeksi tänään. Pitää itselle sitten muistuttaa millaisena tuotteena Nutriletin itse näki vuosi sitten. Oma mielikuva oli suurin piirtein tällainen: Juot jotakin Nutrilett pirtelöitä tietyn päivämäärän verran, laihdut x kiloa ja sen jälkeen palaat normaalin ruoan pariin.

Muutama viikko meni ennen kuin sisälsin sen ajatuksen, ettei Nutrilett-tuotteet tarkoita aina sitä laihduttamista, vaan iso osa tuotteista on ateriankorvikkeita. Kyseessä EI siis ole dieetti, vaan lähinnä Cambridge ohjelman tapainen tuotesarja missä siirrytään normaalin ruoan pariin vaihe vaiheelta.Totesin VLCD:n toimivan ja paino putosi, jos kuitenkin olisin palannut takaisin vanhoille tavoille, niin olisi kilot varaankin tullut takaisin nopeampaa kuin olisin ehtinyt sanoa kissa. Ravintoterapeutin kanssa puhuin osanutrauksesta ja sitten rupesi silmät aukeamaan sille, että tosiaan näitä tuotteita voi käyttää pari päivässä ja tehdä arkea mieluisammaksi sillä tavoin.

-20kg 6kkOtetaan nyt esimerkkinä se, että haluaisin syödä kahvin lisäksi suklaata. Otan usein 97kcal välipalapatukan, niin saan siinä sitten samalla vitamiineja ja kivennäisaineita, mutta saan myös sitä suklaata. 

Toinen esimerkki on, että halusin jäätelöä, niin tein smoothiesta sorbettia. En siis normaalin ruoan lisäksi syönyt vielä sitä herkkua, vaan sain samassa paketissa välipalan ja herkun.

Työt jäi taka-alalleKolmas esimerkki on aamut. Itsellä on nälkä ja lapsilla on nälkä, niin olen todennut omalla kohdalla toimivaksi sen, että teen ensimmäiseksi itselle suklaapirtelön ja sitten vasta alan tekemään aamiaista. Tällä tavoin syön sitten aamiaisella salaattia tai pienen annoksen kaurapuuroa ja pärjään hyvin lounaaseen saakka. 

Kalorimatematiikkaa on myös ne viikot milloin tietää juhlien olevan tulossa. Silloin voin ihan hyvin pitää ruokailut salaattipainotteisena ja syödä useampana päivänä pirtelöitä parikin kertaa. Viikon kalorisaldo pysyy siis näin hanskassa, eikä elämässä tingi mistään.Pidän tärkeimpänä asiana sitä, että syön sen 5 kertaa päivässä, niin helpoin tapa toteuttaa tämä ”koko ajan syöminen” on se, että käytän näitä ateriankorvikkeita. Meillä ei eineksiä kaapista juuri koskaan löydy, niin sellaista pikaratkaisua syömiseen ei siis ole. Usein on myös sellaisia päiviä, etten käytä yhtään Nutrilett-tuotteita.

Urheilen kyllä aika paljon ja siihen palaa kaloreita, joten joidenkin mielestä voisin syödä vain tavallista ruokaa. Minun mielipiteeni on se, että kaikkea voikin syödä ja kohtuudella. Proteiinijuomat ja muut urheilujuomat olen jättänyt väliin ja minun versio proteiinijuomasta on suklaapirtelö + spiruliinaa. Kaikki surffaa tyylillään ja tämä on nyt toiminut minulle huhtikuusta saakka. 

Pitää siis muistaa, että ruokavalioita on niin laidasta laitaan. 
Kaikki ei tykkää kaikesta.Mahdollisuus liikuntaan ei katoa hetkessä, kun kaloreita kropasta karsii. VLCD:lläkin pystyi tekemään rankkoja treenejä, mutta ei niitä suositella. Ketoosi vaan saa aikaan sellaisen olotilan, että voisi vuoria siirtää.

Fitness kisoihin tähtäävät treenaavat viimeisillä viikoilla todella tiukalla ruokavaliolla ja kalorimäärillä, että läski palaa ja he saavat lihakset kunnolla näkyviin. Alle 2000kcal määriä sielläkin näkyy ja siihen lisäksi rankkaa liikuntaa. En ole tuohon ruokavalioon tai kovan tason fitness-tyyppiseen treenaamiseen vielä täysin tutustunut, niin jätän täysin kirjoittelut heille jotka asian taitavat ja keskityn itse tähän laihdutusblogiin :)

Kuitenkin pointti kuitenkin siinä, että jos on ylipainoa, niin nipistäkää kaloreita vähemmäksi sieltä mistä voitte. Jos haluat alkukirin, voit tehdä VLCD:n, mutta kuitenkin suunnittele etukäteen sen jälkeinen aika, koska vanhoilla tavoilla kilot tulee takaisin.Liikunnan lisääminen elämään on yksi parhaimmista teoista mitä voit tehdä itseäsi kohtaan, olit sitten millä tahansa ruokavaliolla. Muista tähdätä korkealle ja voit jopa saavuttaa sen mitä kuvittelet ettet koskaan voisi olla.

Laittakaa ajatus siihen mitä haluat ja miksi.

”Tuon minä otan, enkä pois anna”
Sano mummu, kun papan näki ensimmäistä kertaa 60 vuotta sitten <3


 Tsemppiä loppuviikkoon!:)

6 kommenttia:

 1. Hei!
  Ensiksi haluaisin kiittää inspiroivasta ja kannustavasta blogista! Itselläni on vlcd:n 6.päivä menossa ja aloittaessani etsin ihmisten kokemuksia netistä ja törmäsin blogiisi.Lukaisin sen saman illan aikana alusta loppuun ja voi miten paljon sain hyvää mieltä ja uskoa omaan onnistumiseeni! Lisäksi olen palaillut tekstien pariin tiukkoina hetkinä ja lueskellut miten sinä ja muut kommentoineet ovat selvinneet! Hiljaista vertaistukea vailla vertaa,KIITOS!
  Oma tavoitteeni on pudottaa 13-15kg ja nyt vlcdn:aikana on -4,7kg pudonnut.Huomenna tulee viikko täyteen ja mietin mahtaako olla paljonkin eroa jatkanko vielä sallitun 2 viikkoa samalla lailla vai siirtyisinkö jo osanutraukseen (1200kcal/pvä)?Enta kuinka pian vlcd:n voi uusia?
  Terveisin Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Johanna! Täällä tuli muutama onnenkyynel, kun niin ihanasti kirjoitit. Aivan taivaallisen mukavaa tietää, että näistä teksteistä on tukea <3 Tervetuloa lukemaan ja kommentoimaan niin monta kertaa kuin vain haluat :)

   Todennäköisesti vauhti pikkaisen tasaantuu siirtyessä osanutraukselle, mutta kyllä se taatusti tuolla 1200kcal tasolla tippuu. Jos sinulla on varma olo sen suhteen, että pystyt tuon 1200kcal kartoittamaan ja pitämään kalorimäärän hanskassa, niin mikäs ettei eläisi sitten vapaasti :)

   Ainahan voit palata tuohon VLCD:lle jos ei meinaa osanutraus onnistua. Minulle ravintoterapeutti sanoi, että "oman voinnin mukaan" voi uusia VLCD:n, eli ei siinä mitään varsinaista rajaa käsittääkseni ole. Oma tauko oli tuon joulun ja uudenvuoden juhlimiset ja tammikuussahan VLCD on erittäin helppo, kun monet muutenkin on niin tiukoilla lupauksilla ottamassa vuotta vastaan :D

   Hurjasti tsemppiä tuohon 10kg nipistykseen!! Kyllä sinä sen teet ja pidät poissa! :)

   Poista
 2. Kiitos Sanni, sinulla tosi kannustava ja reipashenkinen blogi. Kiva lukea!
  T. Riitta, Jkl

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Riitta, ole hyvä vain :) Tätä on mukava kirjoittaa, kun on noin mukavia lukijoita :)
   -Sanni

   Poista
 3. Hyvä bogi. Itse oen olut pari viikkoa VLCD-dietillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Mika, kiitoksia kommentista :) Miten sinulla sujui tuo pari viikkoa ja aiotko vielä jatkaa? -Sanni

   Poista