Blogi on muuttanut: http://sannisunny.blogspot.fi.

tiistai 20. elokuuta 2013

Vinkkejä elämäntapamuutokseenAloin katselemaan mitä viimeksi kirjoitin ja sitten valitsemaan kuvia seuraavaan kirjoitukseen. Sitten mieleeni tuli, että onhan tätä minun ”diibadaabaa” ruoasta ja urheilusta jo saanut lukea monta kertaa. 

Minulla on sellainen fiilis, että haluan asettaa tavoitteita, haluan nähdä tuloksia ja haluan tehdä nyt töitä sen eteen! Tuossa aiemmin jo kirjoitin miten tavoitteena on mahtua (kauniisti) yhteen 36 kokoiseen hameeseen. Joo, ihan kiva tavoite, mutta sen tavoitteen saavuttamiseksi pitää tehdä myös suunnitelma miten siihen pääsee. Keskivartalo on aina ollut se minun haasteellisin kohta ja nyt taitaa olla vihdoin aika oikesti usko siihen, että asialle voi tehdä jotain kunhan sille oikesti alkaa todellakin tehdä jotain. Näyttää siltä, että monella muullakin on nyt sellainen härkää sarvista meno päällä ja hyvä niin!

On tullut reissattua niin kauan, että nyt on aika upeaa päästä taas rutiinien pariin. Nyt on vihdoin treenikalenteri päivitetty jääkaapinoveen. Tuloksena oli se, että heti sen printattua lähdin salille, vaikka ensimmäinen treeni oli merkattuna huomiselle.  Siinä varmaan se ensimmäinen vinkki, että pitäisi kirjata ylös mitä parannuksia voi toteuttaa liikunnan tai syömisen suhteen. Sen jälkeen sitä voikin ylittää oman mielensä ja pystyä vielä astetta parempaan kuin mitä paperille on tullut rustailtua.

Muistan silloin laihdutusprojektin alkuaikoina, että useampi kommentoi siihen tyylin, ettei kannata edes aloittaa, kun kilot tulevat kuitenkin takaisin, jopa tuplana. Itse projektin aikana oli suhteellisen hiljaista. Sitten onnistumisen myötä tuli taas kommentteja siitä miten kilot tulevat varmasti takaisin.

Toinen vinkki on se, että usko sinä itseesi ja siihen, että sinusta on mihin tahansa mielesi laitat. Joka ilta sinä menet oman kroppasi kanssa nukkumaan ja aamulla siinä heräät. Toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos muiden mielipiteet sen suhteen ettetkö pystyisi siihen. Vain itsellesi sinä olet tuloksista vastuussa.

Minä en väitä, että pelkästään Nutrilett tuotteilla saa tällaisia tuloksia aikaan, kerron vain siitä miten minä sen olen tehnyt ja ihmeellisen helposti se kyllä näillä tuotteilla on onnistunut. Kadun vain sitä asiaa, että en aikaisemmin tätä kilomäärää ole hartioiltani pudottanut. Parempi kuitenkin myöhään kuin ei milloinkaan. 

Kolmas vinkki on se, että painonpudotus on terveellisempien elämäntapojen ottamista avosylin vastaan. Laihdutusprojekti kesti sen kuusi kuukautta ja sen aikana olin VLCD:llä (pirtelöt & keitot) vain yhteensä kuusi viikkoa. Muuna aikana osanutrasin ja harrastin liikuntaa. Liikunnasta on tullut nyt niin iso osa elämääni, että olen kouluttautunut alalle. Ruokailun suhteen on uudet silmät siinä mielessä, että annoskoot, ateriarytmi ja ruoanlaatu on nyt parempi kuin ennen. Nyt tämä on sitä normaalia elämää. Rakastan harrastaa liikuntaa vähintään neljä kertaa viikossa ja ruoka on sellaista mistä oikeasti nautin.


Pari kesää sitten katsoin miten reippaasti naapurin nainen lähti juoksemaan kesäiltaisin. Sanoin hänelle ettei minusta olisi tuohon ja hän vain kommentoi, että ei se ole juttu eikä mikään käydä juoksemassa. Vihdoin sitten tämän vuoden alussa aloin käyttämään aivoja ja päätin osata hölkätä, kun kilpailijat Suurin Pudottaja –ohjelmassakin osaa hölkätä. Se lähti juoksumatolta siitä, että tähtäsin 10 minuuttiin, sitten se oli kohta 30 minuuttia, vauhti alkoi mennä kovemmaksi ja kohta kesto oli tunnin. Nyt sitten hölkkään ulkona ja ymmärrän mitä naapuri aikoinaan tarkoitti.


Neljäs vinkki on se, että sinä itse jarrutat itseäsi jos niin annat tapahtua.  Tämä on aivan hippimäisesti kirjoitettu, mutta pitää kyetä rakastamaan ja arvostamaan itseään niin paljon, että antaa hyvien asioiden tapahtua elämässä. Muutenkin täällä kuljetaan niin vähän aikaa, että jokainen päivä pitäisi olla elämisen arvoista. Aikoinaan sairaalloisen lihavan painoindeksin omistaessani naureskelin miten kehoni on temppelini, eikä siitä todellakaan puutu mitään. Nyt voin kertoa, että kehoni alkaa olla sen tasoinen temppeli mitä minä ansaitsen. 

Tässä on tullut kuljettua pitkä matka ja osa teistä on vielä koko sen matkan vierellä olleet <3 Ymmärrystä löytyy nyt niille jotka pitävät niin helppona painonpudottamista ”syö vähemmän ja liiku enemmän!”. Matematiikkaahan se on kun kalorit ja laskee ja kuluttaa sen verran, niin ei painoa pääse kertymään. Ymmärrystä löytyy kuitenkin myös niille jotka näkevät uuden elämän saavuttamisen ylipääsemättömän vaikeana. Haluaisinkin, että kaikki tukisivat niitä jotka edes miettivät elämäntapamuutosta. Ymmärtäisivät sen, että kaikilla on eri lähtökohdat ja jokainen tekee tyylillään. Tuloksia ei tule päivässä, mutta suunnan voi muuttaa sekunnissa.


Alla linkkejä laihdutusprojektin varrelta. Joistakin asioista voin olla nykyään eri mieltä, mutta tuossa on mietteitä siltä ajalta ja siitä painosta missä silloin olin.

Pikaopas nutraamiseen 4.12.2012 (ensimmäisen 3 viikon VLCD:n jälkeen)
6kk -20kg! 18.4.2013

Lisäksi erillinen Pikaopas nutraamiseen & FAQ sivu mistä löytyy esimerkiksi tietoa siitä mitä VLCD:n aikana voi syödä.

Ruokatuunausta:
VLCD:n aikana piti loppuvaiheessa alkaa keittojen suhteen luovaksi. Lämmin neste ei ollut enää niin hyvää. Toisella kerralla olinkin suurimman osan suklaapirtelön voimalla.
Kaikki ohjeet voi tehdä kummalla tahansa keittojauheella (kanakeitto tai kasviskeitto)


Tsemppiä kaikille jotka miettivät voiko tämä hetki olla nyt se jolloin suunta muuttuu. 
Kyllä tämä voi olla juuri SE.

Laihdutuskuvia vielä muutosta motivoimaan.

2 kommenttia:

  1. Mäkään en osaa enää juosta. Tuntuu ettei oikeaa tempoa ja rytmiä löydy millään. Tänään kävin kuitenkin koiran kanssa kokeilemassa ja vaikka askellus oli melkoista sekamelskaa ja kunto ei kestä kun max 200metriä kerrallaan niin olo oli mitä mahtavin! Mä kävin hölkkälenkillä varmaan 4 vuoden tauon jälkeen! Kiitos kun motivoit! Blogisi on antanut mulle intoa laihduttamiseen todistit ettei laihdutus ole vain laihojen ja hyväkuntoisten hommaa. Vaan myös lihavat pystyvät siihen! Kiitos :) -Enni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä Enni!!!! Matka kasvaa varmasti nopeaa ja kohta koira-parka yrittää pysyä perässä :D Mahtava kuulla, että saat motivaatiota blogista, minä saan teistä ihanista lukijoista niin paljon hyvää mieltä, että tämä touhu jatkuu vielä pitkään. Pidähän askel kevyenä ja sisukkuus mukana! :) Ilmoittelehan taas miten juoksut sujuu. Tsemppiä :)

      Poista