Blogi on muuttanut: http://sannisunny.blogspot.fi.

lauantai 22. helmikuuta 2014

Mitä tänään tehtäisiin?Monta vuotta sitten aloin käymään Pilates tunneilla ja tykästyin aivan vallattomasti jumpanvetäjään Satu-Mariaan. Onneksi sama vetäjä oli parissakin jumpassa, mikä vielä parasta myös lastenjumpassa missä kävin yhdessä esikoisen kanssa.Satu-Maria, tuo upean valoisa ja energinen persoona perusti sitten toiminimen SatuLiike

Kuulumisia ollaan vaihdeltu milloin jumpassa ja milloin facebookissa. Eräänä päivänä facebookissa  osui silmääni paras uutinen pitkästä aikaa se, että Satu-Maria on nyt julkaissut lasten liikuntakirjan! Hän löi hynttyyt yhteen Minna Kullströmin kanssa, joka on Kuntokerttu hahmon luoja ja perustaja. Mitä supernaisten yhteistyöstä sitten syntyi?

Yhdessä tehden kiukunpuuskasta riemurumbaan (readme.fi 2014)Viime vuonna oltiin esikoisen kanssa Iltalehden jutussa mukana laihduttavana perheenä. Lähinnä käsiteltiin sitä miten laihduttava vanhempi vaikuttaa muun perheen ruokailuun. Vanhempi toimii esimerkkinä käytöstavoissa näille pienille pikku papukaijoille ruokailussa, mutta myös liikunnassa.
 
Käyn salilla niin aikaisin ettei lapset ole aamulla vielä edes heränneet ja esikoinen rupesi kyselemään miksi salilla käyn. Vastasin, että liikunnasta tulee hyvä olo. Varmaan kaikki aavistaa mikä vastaus tuli: Minäkin haluan hyvän olon!

Mieleeni tuli, että haluan jonkin sellaisen jutun, että voimme kotona liikkua molempien lasten kanssa, eikä tarvitse siihen liikkumisen ympärille tehdä mitään syömistä, pukemista ja lähtemistä mihinkään. Otin yhteyttä Satu-Mariaan ja hän toimitti meidän perheelle sitten kirjan minkä ohjeistuksilla voidaan viettää monia hauskoja hetkiä yhdessä. Kiitos hänen positiivisuudelle ja jaksamiselle siitä, että tämä kirja on olemassa.


Ensimmäistä kertaa kirjan vauhtiin liikkuessa ei meinannut naurusta tulla loppua. 4-vuotias otti tehtäväksi suorittaa kaikki tehtävät, arvatkaa tuliko siinä hiki :)

Vauhti päällä :DSen lisäksi alle 2v neito tuo kirjaa syliin ja osoittaa siitä mitä liikettä haluaa tehdä ja sitten tehdään! 


Tuli myös huomattua heti, että saa siellä salilla käydä, vaan pitäisi jostakin saada myös sitä joustavuutta. Venyttelyä siis sai mukavasti lattiarajassa ollessa, ei tarvitse salilla sitten erikseen siihen aikaa varata. Kirjassa on liikkumisohjeiden lisäksi 14 tarinaa Kuntokertusta. Jos satukirjaa on ostamassa, niin suosittelen ostamaan tämän, koska tässä on niin paljon enemmän! Meidän neidit tykkää mielellään kuulla Kuntokertusta iltasaduksi ja samalla tulee selväksi mikä liike seuraavana päivänä kummankin mielestä tehdään heti aamusta :) 


Vanhemmille on vielä hyviä ohjeita ja ideoita siitä miten on tietoisesti läsnä lapsen seurassa. Näistä hetkistä saa niiiiiin hyvän mielen! :)
  
Pukeminen tuli liikuntahetkeen siinä mielessä, että varusteet piti olla neidin mielestä kirjanarvoiset. Vaatteidenvaihdon aikana ehdin hyvin juoda aamukahvin ennen jumppaa. Äidille on todennäköisesti jossain vaiheessa ilmestymässä leppäkerttupuku :D


Tämän kirjan tahtiin liikkuminen on hyötyliikuntaa parhaimmillaan ja mikä parasta: Saadaan koko perhe liikkua ja nauraa yhdessä <3 

Eikä muuten tullut yhtään vastalausetta, kun naperot laitoin päiväunille :D

Kirja myynnissä kirja- ja verkkokaupoissa kautta maan sekä tekijöiden kautta www.satuliike.com sekä www.kuntokerttu.com

Kiitos Satu-Maria tärkeästä kirjasta ja onnittelut julkaisusta! <3 :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti