Blogi on muuttanut: http://sannisunny.blogspot.fi.

sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Treeniaikaa alle kolme viikkoa

 Sovelletusti olen tehnyt Maximin juoksuharjoitusohjelmaa maratonille.
Maratoniin on enää vain kolme viikkoa aikaa, niin ohjelma näyttää tältä:

Näiden lisäksi käyn salilla harjoittamassa varsinkin ylävartaloa.

Ei tuo booty tunnu kauheasti kasvavan näillä juoksuilla.
Luin aikoinaan  juoksumatolla jostain naistenlehdestä "mehän kaikki tiedämme miten juokseminen on takapuolen kutistaja.."
No en tiennyt, vaan nyt tiedän.

Miehillä on kolme takapuolta?

 Hurjia aikoja ovat ihmiset juosseet!

Pelkkä vesi ei riitä näillä helteillä harjoitellessa, niin olen juonut Maxim Hypotonic urheilujuomaa.

Etsin vinkkejä nesteytykseen netistä ja osuin MyNextRun sivulle
Aion testata tulevalla viikolla tuon nestehukkatestin

"Kestävyysurheilussa jo pienikin 2% nestehukka voi aiheuttaa selvää suorituskyvyn alenemista. Jos et ole varma pysyykö nestetasapainosi hyvänä juostessasi kuumalla kelillä, punnitse itsesi juuri ennen lenkille lähtöä ja heti lenkin jälkeen. Tavoitteena on, että paino ei tippuisi yli 2% lenkin aikana. Jos ero on isompi, voi olla, että olet menettänyt liikaa nestettä juostessa."


Lähikaupasta tarttui mukaan superfood-esite
Superfoodeja voi tilata helposti Xoco.fi verkkokaupasta. Alennusta 5% koodilla: Kunnossa
Xoco.fi verkkokaupasta löytyy todella hyviä tarjouksia. Kannattaa käydä katsomassa mitä täytettä kaappeihin löytyisi :)

Muutamia aineksia löytyi jo

Annoin makeimmat ainekset ystävättärelleni. Hän leipoo paljon ja saan häneltä sitten kuvia tuotoksista ja tietysti makuarvioita. Kaakaovoita voi käyttää myös kauneudenhoitoon ulkoisesti. Saattaa olla, että saan piakkoin kaakaovoi huulirasvan :)
Itselleni jäi esimerkiksi kaakaopavut

"Raaka kaakao sisältää yli 1200 aktiivista ainesosaa ja huikeat 10% kaakaon painosta on antioksidantteja. Tämä vie kaakaon täysin eri tasolle antioksidanttien läheenä verrattuna käytännössä mihin tahansa muuhun ruoka-aineeseen. Suomessa esimerkiksi mustikka tunnetaan huikeana antioksidanttipommina, mutta mustikkakin sisältää vain kymmeneksen kaakaon antioksidanttimäärästä. Raaka kaakao sisältää kaikista maailman ruoka-aineista suurimpia pitoisuuksia magnesiumia sekä korkeita pitoisuuksia rautaa, kromia, sinkkiä, rikkiä ja kuparia. Kaakao on hyvä kuitujen lähde ja kuumentamattomassa muodossa se sisältää myös paljon E- ja C-vitamiineja sekä suuren määrän aivojemme mielihyvää tuottaviin välittäjäaineisiin vaikuttavia ainesosia ja niiden rakennusaineita (mm. tryptofaani, 5-HTP, serotoniini, dopamiini, fenyylietyyliamiini ja anandamidi). Kun kehomme muodostaa näitä välittäjä-aineita, koemme mielihyvää, innostuneisuutta. Tämän “Jumalten ruoan” uniikit ominaisuudet linkittyvätkin kaikkein selkeimmin aivojemme toimintaan ja hyvän olon tuntemuksiimme." -Cocovi.fi

 Viikonloppuna tein rannalla kuntopiirin. Aikaa treenaamiselle löytyy, kunhan sen vain laittaa löytymään. Salin sijaan voi jumpan tehdä kotona tai padin kautta missä tahansa esimerkiksi katsomalla ohjauksen Shape.fi sivustolta.


 Kesälomien loputtua on alkanut tulvimaan taas viestejä. Usein kysellään mistä saisi sen kipinän liikuntaan ja laihduttamiseen. Kehottaisin aivan ensimmäisenä pohdiskelemaa seuraavaa:

Kumpi motivoi sinua enemmän?

"Sisäisessä motivaatiossa motivaation lähde on sisäisesti syntynyt tai että ihmisen käyttäytymisen syyt ovat sisäisiä. Ihminen toimii omasta tahdostaan ilman ulkopuolisia palkkioita tai pakotteita ja hän kokee iloa ja tyydytystä toiminnastaan. Sisäinen motivaatio on yleensä pitkäkestoinen ja siitä voi tulla pysyvä motivaation lähde. Tämän takia sisäiset palkkiot ovat yleensä teholtaan parempia kuin ulkoiset.

Ulkoisessa motivaatiossa motivaatio on riippuvainen ympäristöstä, motivaation välittää jokin muu ihminen itse. Ulkoisen motivaation lähteet ovat siis lähtöisin jostakin muualta kuin itse toiminnasta. Ihminen ei koe iloa toiminnastaan eikä toiminta perustu hänen omaan motivaatioonsa. Ihmisen toiminta pohjautuu muun muassa palkkioiden saavuttamiseen, esimerkiksi hyvän arvosanan saamiseen. Ulkoiseen motivaatioon liittyvät palkkiot ovat yleensä lyhytkestoisia."

Itse olen huomannut monesti, että sisäinen motivaatio on paikalla. Laihdutusvaiheessa oli muutamia palkintoja tietyille stepeille, esimerkiksi korvikset tai uudet housut. Kuitenkin se paras fiilis on itsensä voittaminen.

Kesäkuussa Helsinki Half Maratonilla naureskelin motivaatioksi vauhtiin, että pitää ainakin ennen 2:15 porukkaa olla maalissa! Kuitenkin juoksun startatessa katosi mielestä kaikki muu ja juoksin vain itseäni "vastaan". Maaliviivalla en edes katsonut mikä aika oli.

Toukokuussa ensimmäisellä puolimaratonilla Helsinki City Runilla oli maaliviivan ylittäessä aivan ääretön pettymys, kun jostain syystä olin sen alle kaksi tuntia saanut päähäni. Siinä tuli pikakelauksella mietittyä kaikkia niitä kohtia, kun "olisi pitänyt juosta lujempaa, olisi pitänyt harjoitella, olisi pitänyt..." 

Nopeaa tuosta yli pääsi. Kokemus vain vahvisti sitä tunnetta, että elämä pitää elää niin, että voi olla itseensä tyytyväinen. 


Motivaationtäyteläistä viikkoa kaikille. Muistakaa, että positiivisuus on poweria!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti